Evenimentul Zilei > Monden > Cad obiecte spaţiale pe Pământ. Un meteorit a aterizat lângă un oraş englez. Roca deţine secrete incredibile VIDEO
Cad obiecte spaţiale pe Pământ. Un meteorit a aterizat lângă un oraş englez. Roca deţine secrete incredibile VIDEO

Cad obiecte spaţiale pe Pământ. Un meteorit a aterizat lângă un oraş englez. Roca deţine secrete incredibile VIDEO

Cad obiecte spaţiale pe Pământ. Un meteorit a aterizat lângă un oraş englez. Oamenii de ştiintă spun că roca conține „ingredientele” apariției vieții.
Cad obiecte spaţiale pe Pământ. Un meteorit a aterizat lângă un oraş englez. Fragmente de meteorit au fost găsite în și în jurul orașului englez Winchcombe din Gloucestershire.  Cercetătorii spun că roca ar putea conține „ingredientele” apariției vieții pe Pământ.
O minge de foc orbitoare de meteorit a fost văzută cum ateriza în sudul Regatului Unit la data de 28 februarie.  Roca conţine bucăți extrem de vechi din resturi interplanetare care sunt asemănătoare propriei noastre planete.

Cad obiecte spaţiale pe Pământ. Un meteorit a aterizat lângă un oraş englez. Roca deţine secrete incredibile

Au trecut 30 de ani de la un astfel de eveniment în Marea Britanie. Este primul condrit carbonic recuperat vreodată în Marea Britanie, spune Ashley King, Muzeul de Istorie Naturală.

Materialul fragil are un aspect deosebit de întunecat. „Acest lucru se datorează faptului că este incredibil de proaspăt și cu greu a fost expus mediului terestru”, mai spune King

Un meteorit care a căzut în Marea Britanie și a fost vizibil și din nordul Europei la sfârșitul lunii februarie. Acesta este un corp spațial extrem de rar și ar putea ajuta la aflarea apariției vieții.

Fragmentele de rocă spațială ar putea furniza răspunsuri la întrebări importante legate de istoria timpurie a sistemului solar. Şi despre cum a evoluat viața pe Pământ în urmă cu sute de milioane de ani.

Roca deţine secrete incredibile

În jur de 300 de grame de rocă spațială au fost găsite de cercetători din Winchcombe, în Gloucestershire, Marea Britanie. Cercetătorii spun că substanța carbonică din care este compusă roca este una dintre cele mai primitive și mai „curate” observate până acum în sistemul solar.

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a confirmat că fragmentele din roca spaţială sunt în stare bună:

Am fost șocat când am văzut fragmentele și imediat mi-am dat seama că este vorba de un meteorit foarte rar și de un eveniment absolut unic. Este foarte emoționant”, spune Richard Greenwood, ceretător în științe planetare, conform unui comunicat al muzeului. El a fost primul cercetător care a identificat roca.

Există aproximativ 65.000 de meteoriți cunoscuți pe Pământ, conform muzeului din Londra. Dintre aceștia doar 1.206 au fost observați în timp ce cădeau pe planetă, iar dintre ei doar 51 sunt formați din astfel de roci rare.

Roca spațială s-a deplasat cu aproape 14 kilometri pe secundă înainte de a se lovi de atmosfera terestră și a ajuns, într-un final, pe o stradă din Winchcombe, scrie newscientist.