Găurile negre ale Andromedei și ale Căii Lactee se vor ciocni. Cum va fi afectat Pământul VIDEO

Găurile negre ale Andromedei și ale Căii Lactee se vor ciocni. Cum va fi afectat Pământul VIDEO

Găurile negre ale Andromedei și ale Căii Lactee se vor ciocni. Sunt sortite să se înghită reciproc într-un dans cosmologic nefericit.

Găurile negre ale Andromedei și ale Căii Lactee se vor ciocni. Astronomii ne asigură că Pământul are toate şansele să supravieţuiască acestei coliziuni.

Totuşi, un astfel de eveniment cosmic ar urma să schimbe poziţionarea sistemului nostru solar în Cosmos şi poziţia stelelor. Găurile negre supermasive vor fuziona la mai puțin de 17 milioane de ani după fuziunea galaxiilor.

Găurile negre ale Andromedei și ale Căii Lactee se vor ciocni. Cum va fi afectat Pământul

Astronomii știu de mult că Andromeda se află într-un curs de coliziune cu galaxia noastră. Dar nu se ştie ce se va întâmpla cu găurile negre gigantice pe care fiecare galaxie le adăpostește în centrul său. Noile simulări (video) dezvăluie soarta finală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Galaxiile se vor uni într-o singură galaxie eliptică gigantică - supranumită „Milkomeda”

Totul se va întâmpla în aproximativ 10 miliarde de ani. Apoi, găurile negre centrale vor începe să se orbiteze una pe cealaltă. Şi, în cele din urmă, se vor ciocni la mai puțin de 17 milioane de ani mai târziu.

Chiar înainte ca găurile negre să se spargă între ele, vor radia unde gravitaționale cu o puterea infernală. Cercetătorii estimează că orice civilizație care are tehnologie  performantă ar putea detecta coliziunea.

Ultimele date sugerează că Andromeda se apropie de noi cu aproximativ 116 kilometri pe secundă

Anunţul a fost făcut de  Riccardo Schiavi, astrofizician la Universitatea Sapienza din Roma. Folosind simulări pe computer care includ atracția gravitațională a celor două galaxii, precum și posibila prezență a gazelor rare și a altor materiale, Schiavi și colegii săi au prezentat modul în care se va desfășura coliziunea galactică.

Simulările anterioare au sugerat că Andromeda și Calea Lactee sunt programate pentru o coliziune frontală în aproximativ 4 miliarde până la 5 miliarde de ani.

Estimarea echipei pentru data fuziunii lui Milkomeda „este puțin mai lungă decât au găsit alte echipe”, spune Roeland van der Marel, un astronom de la Space Telescope Science Institute din Baltimore care nu a fost implicat în cercetare. Cu toate acestea, observă el, acest lucru s-ar putea datora în parte incertitudinii în măsurarea vitezei Andromeda, scrie sciencenews.