Evenimentul Zilei > International > Descoperire de ultimă oră! Meteorit de 14 kilograme, în Suedia
Descoperire de ultimă oră! Meteorit de 14 kilograme, în Suedia

Descoperire de ultimă oră! Meteorit de 14 kilograme, în Suedia

Descoperire de ultimă oră. Doi geologi din Suedia au găsit un meteorit care cântărea aproape 14 kilograme. Roca spațială a fost găsită în apropierea orașului Enköping, din centrul Suediei.

Descoperire de ultimă oră. Doi geologi din Suedia au găsit un meteorit care cântărea aproape 14 kilograme. Roca spațială a fost găsită în apropierea orașului Enköping, din centrul Suediei, a informat marţi Muzeul de Istorie Naturală.

Potrivit muzeului, roca descoperită ar fi principalul fragment rezultat în urma impactului unui meteorit cu Terra, observat la 7 noiembrie.

Este pentru prima dată în peste 60 de ani când un meteorit a fost găsit în Suedia după observarea căderii sale.

Mai mulți oameni spun că au văzut acest meteorit pe cer

Numeroşi suedezi au semnalat că au văzut o minge de foc care a aprins cerul în jur de trei secunde pe 7 noiembrie.

Ulterior, astronomul Eric Stempels de la Universitatea din Uppsala a determinat locaţia aproximativă a impactului, la nord-vest de Stockholm, unde apoi au fost descoperite fragmente mai mici.

Roca găsită recent are circa 30 de centimetri lungime şi constituie probabil cel mai mare fragment al meteoritului, care, potrivit lui Stempels, cântărea în jur de 9 tone la intrarea în atmosferă.

Fragmente mai mici ar putea încă fi găsite în zona locului impactului.

Universitatea Uppsala este o universitate aflată în orașul suedez Uppsala, fiind cea mai veche universitate din Scandinavia. Aceasta a fost deschisă în anul 1477.