Evenimentul Zilei > EVZ Special > Rata de incidență în București a scăzut la 2.9. Ce se va întâmpla cu restricțiile
Rata de incidență în București a scăzut la 2.9. Ce se va întâmpla cu restricțiile

Rata de incidență în București a scăzut la 2.9. Ce se va întâmpla cu restricțiile

Anunț de zile mari pentru bucureșteni. Prefectul Alin Stoica a declarat că în momentul în care rata de incidența va scădea sub 3 la mie, va fi convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență pentru a se decide ce măsuri de relaxare se vor impune.

Rata de incidență în București a scăzut la 2.9. Acest lucru înseamnă că orașul iese din scenariul roșu și că ar putea să se deschidă restaurantele la interior și reluată activitatea în spațiile închise, pentru divertisment.

Dar prefectul Capitalei, Alin Stoica spune că mai trebuie să așteptăm, pentru a vedea cu adevărat ce se întâmplă. Pentru aceasta va fi convocată o întâlnire a Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Prefectul a anunțat că această întâlnire va fi organizată la 24 sau 48 de ore de la scăderea incidenței.

Tot el a declarat că se așteaptă ca măsurile să fie mai relaxate în București săptămâna viitoare. Potrivit datelor, rata de infectare în Capitală a scăzut până la 3,09 la mia de locuitori.

„Vom aştepta să vedem că este o coborâre constantă. Aici nu avem marjă, la 3 la mie, şi atunci trebuie să aşteptăm un pic şi probabil că vom aştepta 48 de ore până când vom lua o decizie. Nu va fi o reacţie atât de rapidă cum a fost la 3,5 la mie, ci vom aştepta un pic să vedem că trendul de scădere se menţine şi nu este niciun fel de pericol să se întoarcă. Dacă trendul se menţine descendent, avem 48 de ore la dispoziţie să ne întrunim în Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi să luăm hotărârea”, a spus, pentru Agerpres, Alin Stoica.

Incidența în București, în scădere

El a spus mai târziu, la Digi24, că incidența cazurilor COVID este în scădere în Capitală, dar că această tendință a încetinit, așa că nu se poate spune dacă vineri va scădea sub 3 la mie, astfel încât și Bucureștiul să iasă din scenariul roșu.

Conform raportării Grupului de Comunicare Strategică de joi, doar Bucureştiul a mai rămas în zona roşie, cu 3,09 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară, când incidenţa a fost de 3,12.

Potrivit legislaţiei, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, pot fi deschise restaurantele la interior la capacitate de 30% şi în intervalul orar 6,00 – 22,00.

Și organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, în contextul în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, că deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22,00 şi în weekend, că operatorii economici pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21,00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.