Evenimentul Zilei > Actualitate > Bucureștenii pot respira ușurați. Nicușor Dan promite revenirea la normalitate
Bucureștenii pot respira ușurați. Nicușor Dan promite revenirea la normalitate

Bucureștenii pot respira ușurați. Nicușor Dan promite revenirea la normalitate

Nicușor Dan aduce vești bune pentru bucureșteni. Transportul public din Capitală va reveni la normal, mai mulți angajați ai STB întorcându-se la muncă. Primarul general susține că toți șoferii și vatmanii s-ar întoarce la muncă dacă nu ar exista presiuni din partea sindicatului.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, aduce vești bune pentru bucureșteni. Transportul public va fi reluat, mai mulți vatmani și șoferi luând decizia de a intra din nou pe traseu. Edilul spune că angajații STB ar dori să se întoarcă la muncă, însă nu o fac din cauza intimidărilor venite de la sindicat.

„Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea.

Sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat. Înțeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în fața sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poți opune.

O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut.

Vă asigur că Poliția preia toate sesizările pe care le primește la numărul nostru de telefon 0800.800.868, le investighează și le adaugă dosarului penal deja deschis.

Șoferii sau vatmanii care nu sunt lăsați să lucreze trebuie doar să sune la acest număr, iar reacţia va fi imediată. Statul funcționează și nu se lasă intimidat de greve ilegale, orchestrate în laboratoare politico-mafiote.

Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineață la oprirea metroului bucureștean, precum și iresponsabilitatea șefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare și-l încurajează în acțiunile lui distructive.

Am discutat zilele astea cu mulți angajați STB, am aflat problemele și mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului și responsabilitate din partea noastră, a tuturor”, a scris primarul Capitalei, Nicuşor Dan, duminică, pe pagina de Facebook.

Reamintim că angajații STB se află în a treia zi de proteste, chiar dacă au primit avertizări atât de la conducerea companiei cât și de la primarul general al Capitalei. Greva este una ilegală, se arată într-o hotărâre a Tribunalului București.