DNA a pus ochii pe Nicușor Dan. „Se fac percheziții în biroul meu”

DNA a pus ochii pe Nicușor Dan. „Se fac percheziții în biroul meu” Sursa: arhiva EVZ

Edilul Capitalei a transmis public joi, 20 ianuarie, că procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) fac percheziții la acest moment în Primăria București. „Eu le-am spus că plec la o conferință de presă”, a fost reacția lui Nicușor Dan.

DNA a dat buzna în biroul lui Nicușor Dan, moment în care primarul a fost anunțat că procurorii vor face percheziții în Primăria Generală a Municipiului București.

Potrivit poziției edilului general, autoritățile au intrat și în biroul acestuia, prezentând mandat pentru ridicarea unor documente care au legătură, în principiu, cu departamentele de Resurse Umane și Administrația Cimitirelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicușor Dan spune că procurorii DNA au descins în biroul său

„Lucrători de la DNA fac percheziții la primărie, se fac percheziții în biroul meu. DNA are mandat de a ridica documente”, a anunțat Nicușor Dan, public, joi, 20 ianuarie.

„Da. Care fac o percheziție. Nu știu. Au ajuns la mine la birou, au spus că vor să facă o percheziție”, a mai spus primarul general al Capitalei, care a precizat că procurorii l-au informat că dețin mandat de ridicare documente.

Perchezițiile DNA ar avea legătură, potrivit surselor citate de Antena 3, cu zeci de angajări fictive realizate la nivelul instituției. Mai multe persoane din cadrul departamentului Resurse Umane ar putea să fie citate pentru audieri la DNA.

Reacția primarului: „Eu plec la o conferință de presă”

„Eu le-am spus că plec la o conferință de presă”, s-a exprimat edilul București, Nicușor Dan.

Întrebat insistent dacă știe despre ce este vorba, primarul București a răspuns: „Nu! (...) Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziție. Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane dar pentru că pregăteam conferința de presă o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind șeful instituției, să îmi spună că au mandat pentru a ridica documente”.

Amintim că Nicușor Dan a organizat o conferință de presă, joi, în care a vorbit despre greva angajaților STB. „Nu este o grevă spontană, aşa cum se afirmă. Este o greva politică. Fac apel la soferi sa inteleaga gravitatea actiunilor lor, să reia activitatea pentru ca afecteaza viata sutelor de mii de bucuresteni. Sunt deschis la un dialog cu ei, dar nu prin intermediul liderilor de sindicat care au organizat acest protest ilegal. Îi aștept la discuții, aștept să desemneze reprezentanții prin care să stăm de vorbă”, a spus primarul București despre situația în cauză.