Cinci secrete din bucătărie. Viața gospodinelor se ușurează, mâncarea se va transforma radical

Cinci secrete din bucătărie. Viața gospodinelor se ușurează, mâncarea se va transforma radicalBucătar. Sursa foto: Dreamstime

România. Cinci secrete din bucătărie. Cei mai buni bucătari din lume le-au oferit gospodinelor o serie de trucuri pe care le pot încerca în bucătărie. Cu ajutorul lor, ele pot face cele mai gustoase rețete și pot păstra alimentele proaspete mai mult timp.

Secrete din bucătărie

Pentru a păstra moi prăjiturile, biscuiții trebuie puși într-un recipient ermetic, alături de o felie de pâine albă. Cu ajutorul acestui truc, produsele de patiserie se vor păstra moi pentru un timp îndelungat.

Cartofii prăjiți sunt iubiți de oamenii din toată lumea. Pentru a-i tăia mai ușor și cât mai subțiri, poți utiliza un feliator de mere. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați un capăt al cartofului pentru a avea stabilitate, apoi împingeți-l prin accesoriul de bucătărie.

bucatari

Sursa foto: 71289541 © Arne9001 | Dreamstime.com

Bucătarii au explicat gospodinelor și cum să facă pâinea perfectă acasă. Introduceți aluatul în cuptor, fără ca acesta să fie pornit însă. Puneți o tigaie cu apă clocotită sub aluat și închideți ușa. Căldura și umiditatea din apa fierbinte vor ajuta la creșterea aluatului.

Cum poți păstra băuturile reci

Puneți mâncărurile calde în farfurii calde și mâncărurile/băuturile reci în farfurii/pahare reci. Cu ajutorul acestui truc, măncărurile și băuturile rămân pentru mai multă vreme calde, respectiv reci. O altă soluție este să introduceți un teanc de farfurii sau boluri în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Paharele pot fi lăsate câteva minute la congelator pentru a nu mai da banii pe gheață.

bucătărie

Sursa: Pixabay

Cum poți repara ciorba acră

Pentru a repara o ciorbă prea acră, adaugă câteva linguri de smântână lichidă. Poți ascunde acreala adaugând câteva bucățele de ceapa caramelizată. Poți dilua întreaga zeamă pur și simplu adăugând apă. Dacă ai uitat de lapte pe aragaz și s-a afumat, adaugă un praf de sare pentru a-i tempera mirosul și gustul de ars.

Aceste sfaturi te vor ajuta să economisești timp, mai ales atunci când ai mulți invitați și când ai multe lucruri de făcut. Cu ajutorul acestor trucuri nu vei mai avea probleme în bucătărie și nu vei mai face treaba de două ori.

Ne puteți urmări și pe Google News