Rețete delicioase cu cartofi. Garniturile tale vor fi cele mai apreciate

Rețete delicioase cu cartofi. Garniturile tale vor fi cele mai apreciate Sursă Youtube

Rețeta de Foccacine de cartofi la tigaie are puține calorii și este extrem de sănătoase. Gospodinele trebuie să cumpere doar câteva ingrediente pentru a prepara acest prânz delicios.

Rețeta de Foccacine de cartofi la tigaie se prepară foarte ușor și este extrem de sănătoasă. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

Făină: 2 linguri cu vârf

Brânză rasă: 4 linguri rase

Ne puteți urmări și pe Google News

Brânză cremă: aproximativ 100 g ( poată fi și brânză cu smântână)

Arpagic sau frunze de ceapă verde: după gust

Sare și piper: după gust

Ulei de măsline, extra virgin (preferabil): după gust

Rețetă de Foccacine de cartofi la tigaie

Spălați, decojiți și fierbeți cartofii în apă ușor sărată. Apoi se pasează, se adaugă făina, brânza rasă, sare și piper după gust și se frământă bine. Într-un bol, adăugați brânza cremă și arpagicul tocat mărunt și amestecați.

Împărțiți aluatul de cartofi în 4 părți, formați discuri cu mâinile, puneți umplutura pregătită în centrul fiecăruia și sigilați bine pe toate părțile, apoi aplatizați. Ungeți o tigaie cu ulei de măsline și gătiți foccacinele pe ambele părți timp de câteva minute sau până când se formează o crustă de culoare aurie.

Cartofii sunt una din cele mai bogate surse de amidon, vitamine, minerale si fibre dietetice. 100 g de cartofi oferă numai 70 de calorii. Cartofii sunt surse foarte bune de fibre naturale, atât solubile cât și insolubile.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlotta & Carolina | Food Blogger (@moodly_food)

Rețetă de tocană de cartofi cu ciuperci

Gospodinele pot prepara și o rețetă sănătoasă și delicioasă de tocană de cartofi cu ciuperci. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

5-6 cartofi noi,

un ardei capia,

3 fire de ceapă verde,

400 g ciuperci brune,

4 linguri de ulei,

4 ouă,

6 linguri de mozzarella rasă,

o legătură de pătrunjel,

sare,

piper,

mărar.

Cartofii se spală bine si se fierb în coajă. După ce s-au răcit, se curăță și se taie în sferturi. Ciupercile se călesc în cele 4 linguri de ulei. După ce scad, se adaugă ceapa mărunțită și ardeiul tăiat cubulețe și se călesc și acestea 3 minute. Se lasă la răcit, apoi se combină cu cartofii. Se bat ouăle cu sare și se toarnă peste legume, se adaugă pătrunjelul tocat, mozzarella și piper.

Se pune compoziția într-un vas din ceramică și se dă la cuptor pentru 20-25 de minute, la temperatură mare (200 grade). Se servește cu mărar tocat.

Asta este tot. Poftă bună!