Drojdia face minuni cu cartofii prăjiți. Încercați această rețetă

Drojdia face minuni cu cartofii prăjiți. Încercați această rețetă Sursa Foto: Arhiva EVZ

Dacă dorești să faci o impresie deosebită cu cei mai buni cartofi prăjiți preparați chiar în bucătăria ta, trebuie să încerci neapărat următoarea rețetă. Cu siguranță nu ai fi crezut niciodată că drojdia poate transforma cartofii într-o delicatesă extrem de gustoasă și crocantă. Acest secret este cunoscut doar de gospodinele pricepute în arta culinară.

Cartofii prăjiți se află printre cele mai populare mâncăruri din întreaga lume. Sunt ușor de preparat, fără a necesita prea mult timp. Cu toate acestea, indiferent de abilitățile noastre culinare, am observat întotdeauna că cei serviți în restaurante sunt mult mai gustoși. Ei bine, salvează această rețetă atunci când vrei să gătești cartofi ca un adevărat bucătar.

Cum să faci cei bani buni cartofi prăjiți

Ingrediente

  • un ou
  • 10 gr piper alb
  • 10 gr piper negru
  • 10 gr sare
  • 10 gr boia de ardei dulce
  • 10 gr boia de ardei iute
  • 20 ml ulei
  • 6 gr drojdie
  • 10 ml apă
  • 1 kg cartofi.

Mod de preparare

Se începe prin curățarea și tăierea cartofilor în felii, apoi aceștia se spală și se pun într-un bol cu apă rece pentru aproximativ 15 minute. După aceasta, se scot și se strecoară prin sită pentru a elimina excesul de apă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un alt bol, se amestecă ingredientele menționate până se obține o compoziție omogenă. După ce cartofii și-au scurs apa, aceștia se adaugă în bolul cu amestec și se ung bine.

Într-un bol separat, se combină 200 de grame de amidon de porumb, 10 grame de piper alb, 10 grame de piper negru, 10 grame de boia de ardei iute și 10 grame de sare. După ce aceste ingrediente sunt bine amestecate, cartofii, deja acoperiți cu prima compoziție, sunt înmuiați în amestecul de amidon.

Se încinge ulei într-o tigaie și se adaugă cartofii. Aceștia se prăjesc până când devin aurii și crocanți. După ce au atins textura dorită, se scot din tigaie și se pun pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. În final, cartofii prăjiți se servesc în funcție de preferințe, potrivit click.ro.