Evenimentul Zilei > Justitie > BREAKING NEWS. Rețea de TRAFIC DE OVULE și MAME PURTĂTOARE, destructurată de Crima Organizată
BREAKING NEWS. Rețea de TRAFIC DE OVULE și MAME PURTĂTOARE, destructurată de Crima Organizată

BREAKING NEWS. Rețea de TRAFIC DE OVULE și MAME PURTĂTOARE, destructurată de Crima Organizată

Poliţiştii de la “Crimă Organizată” Timişoara au început înîn această dimineață o serie de descinderi la reputați medici obstetricieni din oraș, constituți într-o rețea care trafica pe piața neagră ovule și mame purtătoare.

Primul vizat de anchetă este  directorul celui mai mare spital privat din vestul României, spitalul Athena, Giatras Kontantinos, Alți doi medici, români sunt vizitați și ei de cei de la Crimp Organizată. Acțiunea are loc sub directa supraveghere a DIICOT și  Timișoara vizează traficul cu ovule umane. Investigațiile, care durează de aproape un an de zile au scos la iveală că adevărata afacere a spitalului Athena viza acțiuni pe piața neagră.  Giatras Konstantinos a pus la cale o adevărată afacere prin care vindea ovule umane prelevate, de cele mai multe ori, fără știrea pacientelor. Tinere din medii sărace dar și femei de etnie rromă, donau ovule pentru 300 euro pentru o recoltare. Altă sursă de ovule provenea de la femeile care apelau la fertilizarea in vitro ( FIV), iar în momentul în care se supuneau procedurii de recoltare a ovulelor, unele erau ulterior vândute, fără știința lor. Ulterior, o procedură de inseminare in vitro cu ovulele cumpărate ajungea să coste 4.000 de euro.
O altă latură a anchetei vizează rețeaua de mame purtătoare pe care cei de la spitalul Athena au pus-o la punct. Mame din mediile sărace din toate părțile României își ofereau serviciile de mame purtătoare pentur cupluri bogate din România sau din alte țări europene, în special Germania sau Grecia.
Ancheta minuțioasă și de durată a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul SRI Timiș. Astfel, polițiștii de la “Crimă Organizată” au descoperit două cazuri de donatoare şi 13 cazuri de mame purtătoare. În unul dintre cazuri, copilul a fost predat părinţilor anul trecut.