Evenimentul Zilei > Actualitate > Bossul de la AstraZeneca anunță o nouă „formulă minune” a vaccinului anti-Covid-19. Ce presupune
Bossul de la AstraZeneca anunță o nouă „formulă minune” a vaccinului anti-Covid-19. Ce presupune

Bossul de la AstraZeneca anunță o nouă „formulă minune” a vaccinului anti-Covid-19. Ce presupune

Șeful de la compania AstaZeneca a dezvăluit că cercetătorii săi au descoperit o „formulă minune”, care ar pune vaccinul său anti-Covid-19 pe primul loc.

Directorul companiei AstraZeneca ,Pascal Soriot, anunțat că cercetătorii  săi ar fi găsit o „formulă minune” prin care că sporească eficacitatea vaccinului actual, pe care îl dezvoltă alături de Universitatea Oxford.

Toți își doresc ca această „formulă minune” să aducă sfârșitul perioadelor de lockdown în doar câteva luni, întrucât din ce în ce mai mulți oameni ar putea fi vaccinați.

Vaccinul AstraZeneca, într-o nouă „formulă minune”

Pascal Soriot, șeful conducerii executive din compania farmaceutică AstaZeneca, susține că prin metoda „două doze” ar putea împinge eficacitatea vaccinului anti-Covid-19 la maximum, intrând astfel în „liga” competitorilor săi, anume Pfizer și Moderna.

Dezvăluirile sale vin în contextul în care oficialii au raportat că sunt pregătiți să confirme eficacitatea vaccinului AstaZeneca încă de luni.

Între timp, guvernele își doresc să vaccineze cel puțin 15 milioane de oameni în speranța că asta ar pune capăt șirului nesfârșit de perioade de lockdown prin care au trecut toate țările.

Guvernul britanic a comandat deja 100 de milioane de doze din vaccinul produs de cercetătorii de la Universitatea Oxford.

Noul vaccin este mai ieftin!

Formula lor este mai ieftină și mai ușor de depozitat decât cea a rivalilor de la Pfizer, dar a primit critici dure atunci când testele inițiale au arătat o eficacitate de doar 62%, în condițiile în care vaccinul se administra cu două doze complete, o dată la o lună.

Asta însemna că are o eficacitate mult mai mică decât vaccinul produs de Pfizer și Moderna, care este cotat la 95% eficacitate.

Între timp, eficacitatea vaccinului din Oxford a crescut la 90% prin modificarea dozei administrate: pe scurt, oamenii au primit mai întâi doar o jumătate de doză la început, urmând ca peste o lună să mai primească o doză întreagă.

Duminică, Pascal Soriot a declarat: „Cred că am găsit formula câștigătoare, care prin injectarea a două doze ridică vaccinul în top, acolo unde se afla deja Pfizer și Moderna. Nu vă pot spune mai multe detalii acum, dar acestea vor fi făcute publice la un moment dat”.

În legătură cu rezultate obținute de noul vaccin, Soriot a declarat că „și-ar fi dorit un set de rezultate mai simple, dar în final este mulțumit că ele sunt pozitive”, arată Dailymail.