Evenimentul Zilei > Social > Inventatorul vaccinului Pfizer: „Virusul va rămâne cu noi în următorii 10 ani”
Inventatorul vaccinului Pfizer: „Virusul va rămâne cu noi în următorii 10 ani”

Inventatorul vaccinului Pfizer: „Virusul va rămâne cu noi în următorii 10 ani”

Inventatorul vaccinului Pfizer, expertul turco-german care a dezvoltat primului vaccin aprobat pentru coronavirus. ne dă o veste teribilă.

Ugur Sahin și soția sa, Ozlem Tureci, au inventat primul vaccin coronavirus din lume.  Compania lui Sahin BioNTech a colaborat cu Pfizer pentru a produce vaccinul care a fost deja aprobat în multe țări. Unele dintre acestea au achiziționat cantități importante- 500.000 de doze au fost deja administrate în Marea Britanie, peste un milion în SUA și peste 150.000 în Israel.

Cu toate acestea, Sahin a declarat într-o conferință de presă că virusul nu va fi oprit de vaccinuri, ci va continua să ne facă prombleme mulți ani de aici înainte.


Alertă în Europa! S-a mai descoperit un virus mutant în Marea Britanie! Care este marele pericol?


„Virusul va rămâne cu noi în următorii 10 ani”, a spus el, adăugând că „Trebuie să ne obișnuim cu faptul că vor  msi exista multe focare”.

„Iarna aceasta, vaccinurile nu vor avea impact”

Întrebat când a crezut că lumea ar putea să revină la normal, Sahin a răspuns: „Avem nevoie de o nouă definiție a„ normalului ”.


Statele Unite ale Americii vor avea doi președinți? Ce surpriză i se pregătește lui Biden


Sahin a continuat că un „nou normal” nu ar însemna că țările trebuie să intre în blocaj .

„Iarna aceasta, vaccinurile nu vor avea impact asupra numărului de infecții”, a spus el, „Dar e nevoie de ele pentru ca iarna viitoare să putem intra în noul normal”

Sahin a cerut, de asemenea, precauție cu privire la faptul că ar fi suficient ca 60-70% din populația lumii să se vaccineze  pentru a preveni apariția altor focare.

„Dacă virusul devine mai ușor de transmis s-ar putea să avem nevoie de un procent mai mare de vaccinare pentru ca viața să revină la normal.”

Atât BioNTech, cât și principalul său rival, Moderna, își testează vaccinurile pentru a vedea dacă sunt eficiente împotriva mutației virusului găsit în Marea Britanie. Sahin spune că va fi sigur peste câteva săptămâni dacă vaccinul său este sau nu eficient în fața ac estei mutația, dar a insistat că, „foarte probabil”, că răspunsul imun al vaccinului poate face față și acestei variante.

„Vaccinul conține mai mult de 1.270 de aminoacizi și doar nouă dintre aceștia sunt modificați (în virusul mutant)”, spune Sahin. „Asta înseamnă că 99% din proteine ​​sunt în continuare aceleași.”

Consilierul științific șef al Marii Britanii, Patrick Vallance, a fost de acord cu afirmația lui Sahin, afirmând sâmbătă că vaccinurile par să fie adecvate în generarea unui răspuns imun la acea  variantă a coronavirusului care se răspândește în Marea Britanie, scrie vosizneias.com.

A călătorit Iisus Hristos în India? Misterul celor 17 ani care lipsesc din Evanghelii