Borș de curcan. O rețetă simplă și rapid de făcut

Borș de curcan. O rețetă simplă și rapid de făcut Borș de curcan. Sursa: dreamstime.com

Multă lume îndrăgește borșul de curcan, în special pentru savoarea sa ușor acrișoară. Carnea de curcan este o opțiune mult mai sănătoasă decât altele, iar rețeta pentru acest preparat este deosebit de simplă.

Rețetă de borș de curcan. Aroma sa ne amintește de mâncărurile preparate cu afecțiune de către bunicii noștri. În plus, este o opțiune ideală pentru cei care urmează o dietă și doresc să evite consumul excesiv de calorii.

Pentru această rețetă avem nevoie de:

  • 1,5 kilograme de carne de curcan (aripi, gât, spate etc)
  • doi morcovi
  • un păstârnac
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o jumătate de țelină
  • trei tije de apio
  • sare după gust
  • un ardei gras
  • patru cartofi
  • un litru de borș
  • o legătura de leuștean
  • o ceapă
  • 200 grame de roșii în bulion
  • tăiței de casă.

Pentru tăieței este nevoie de:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 2 ouă
  • sare după gust
  • făină.
Borș de curcan. O rețetă simplă și rapid de făcut

Supă de curcan. sursa: dreamstime.com

Mod de preparare borș de curcan

  1. Pentru tăiței trebuie să bateți ouăle cu un praf de sare.
  2. Amestecați cu făină și frământați aluatul până obțineți o consistență fermă.
  3. Folosind un sucitor, întindeți foaia subțire și uniformă, apoi lăsați foaia să se usuce pe o suprafață plană.
  4. Spălați bucățile de carne în mod corespunzător și puneți-le într-o oală cu apă și sare, și puneți-le la fiert.
  5. După ce începe să dea în clocot, îndepărtați spuma de deasupra folosind o spumieră.
  6. Curățați și spălați legumele, apoi tăiați-le în bucăți sau rondele, după preferință.
  7. Cartofii se taie un pic mai mari, iar ceapa cât se poate de mărunt.
  8. Adăugați rădăcinoasele, cartofii și ceapa în oală când bucățile de carne sunt aproape fierte (cam 20 de minute).
  9. Tăiați roșiile și adăugați-le în oală, împreună cu bulionul.
  10. În timpul fierberii legumelor, tăiați tăițeii.
  11. După zece minute, adăugați borșul, tăițeii și ardeiul tăiat.
  12. Potriviți cu sare după gust.
  13. Ulterior, puteți orna fiecare porție de ciorbă cu leuștean suplimentar. Opțional, puteți adăuga și puțin mărar și pătrunjel.

Dacă vă place, puteți opta pentru o variantă albă, cu ou, pentru a vă satisface preferințele. Pentru un plus de arome și prospețime, adăugați cu încredere leuștean proaspăt în farfurie. De asemenea, puteți să adăugați și puțin mărar și pătrunjel, pentru o experiență culinară mai variată.