Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia e gata de război. Și-a scos la suprafață armele nucleare. VIDEO terifiant
Rusia e gata de război. Și-a scos la suprafață armele nucleare. VIDEO terifiant

Rusia e gata de război. Și-a scos la suprafață armele nucleare. VIDEO terifiant

Noi imagini din satelit arată trupe rusești care se adună la granița cu Ucraina gata să invadeze dacă Vladimir Putin dă ordinul.
Rusia a scos la rampă bombardiere nucleare și mii de soldaţi într-o demonstrație de forță în cazul unui război cu Ucraina. Imaginile cu exercițiile comandate de Vladimir Putin arată simularea unui atac aerian asupra unui „inamic imaginar” în timp ce trupele ruse continuă să se înghesuie la graniță.

Bombardierele nucleare TU-160 au participat la exercițiu

Concentrarea forțelor a fost descrisă ca fiind cea mai mare de până acum

În exerciții, avionul de luptă MiG-31BM este văzut lansând rachete aer-aer. Piloții simulau interceptarea și lovirea țintelor aeriene la viteze de 1.550 mph și o altitudine de 12,5 mile.

„Tehnicile tactice au fost efectuate la altitudini mari, joase și extrem de mici”, a declarat ministerul rus al apărării. Mai multe imagini arată bombardierele strategice Tu-160 „White Swan” și Tu-95MS, în timp ce decolează pentru a lansa rachete de croazieră în exerciții.

Un luptător MIG 31 care atacă un „inamic simulat”

Avioanele în mod normal sunt ţinute la Saratov, în sudul Rusiei, dar exercițiile au fost efectuate de la Komi în nordul țării, cu zborurile care durează șapte ore, potrivit rapoartelor.

Tu-160 poate transporta până la o duzină de rachete nucleare și le poate dezlănțui de la o distanță de 2.175 mile de țintă. Avioanele de realimentare Il-78 au fost, de asemenea, implicate în exerciții.

Piloții practicau lupta aeriană, interceptarea și lovirea țintelor aeriene

Rusia: Exercițiile militare din toată țara nu reprezintă o amenințare pentru vecinii săi

În ultima lună, Vladimir Putin a adunat zeci de mii de soldați și arme în zona disputată Donbass, zona care s-a desprins de Ucraina în 2014.

Kievul a solicitat aderarea la NATO pentru a putea fi protejată de un nou război pe care îl consideră real şi periculos.

Ucraina a amenințat că își va reconstrui arsenalul nuclear – la care a renunțat după prăbușirea URSS  – dacă Occidentul refuză să îi acorde calitatea de membru al alianței.

Au luat parte și bombardierele strategice Tu-95MS

Navele de război britanice vor naviga spre Marea Neagră în luna mai, pe fondul temerilor de război dintre Ucraina și Rusia.

Cel puțin 23 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul anului, comparativ cu 50 în 2020. Ambasadorul rus în Marea Britanie a avertizat cu privire la o „baie de sânge” în Ucraina – și a promis să răspundă dacă Kievul va muta trupele în regiunea Donbass, scrie The Sun.