Evenimentul ZileiJustitieLovitură cruntă pentru șeful Poliției Capitalei. Magistrații au luat o decizie radicală

Lovitură cruntă pentru șeful Poliției Capitalei. Magistrații au luat o decizie radicală

Lovitură cruntă pentru șeful Poliției Capitalei. Magistrații au luat o decizie radicală
Eșec de proporții pentru șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet. Joi, 14 ianuarie, Tribunalul București a respins ca nefondat apelul formulat de acesta.

Tribunalul București a respins ca nefondat apelul formulat de șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet. În acest proces Bogdan Berechet, Gabriel Șchiopu, șeful Poliției Sector 3 și Ionel Robert Gheorghe, agent de poliție detașat la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) s-au judecat cu Cristian Ghica, fost șef al Poliției Centrului Vechi din Capitală, scrie Just News.

Bogdan Berechet le-a solicitat judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 2 să închidă contul de Facebook a lui Cristian Ghica. Solicitarea a venit ca urmare a unor critici pe care Cristian Ghica le-a adus șefului Poliției Capitalei.

În cererea de chemare în judecată se arată: „pe calea ordonanței președințiale, să dispună ștergerea contului de Facebook al pârâtului, pagină prin intermediul căreia se încearcă denigrarea reclamanților”. Reclamanții mai punctează că, prin postările sale, Ghica a adus o lezare a „drepturilor nepatrimoniale ale reclamaților, constând în onoare, demnitate, reputație și imagine”.

Ce a decis decis Judecătoria Sectorului 2 în cazul lui Bogdan Berechet

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 2 au respins cererea formulată de Bogdan Berechet și au menționat că nu se justifică urgența procedurii ordonanței președințiale.

„Ștergerea contului este o măsură care nu are o durată limitată în timp, ci este definitivă. Ștergerea contului de Facebook nu constituie o măsură provizorie, ci una definitivă, care nu poate face obiectul unei ordonanțe președințiale” a explicat judecătorul.

Care a fost reacția lui Ghica după ce a câștigat „războiul”

Într-o postare pe rețele sociale, Cristian Ghica a prezentat decizia instanței care a fost însoțită de un mesaj dur împotriva celor trei reclamați ai săi.

„În România anului 2020, acești apărători ai legii ignora dreptul la libera exprimare, ignoră obligația de a face cunoscute neregulile, ilegalitatea, lipsa de moralitate si deontologie, cerând unei instanțe să mă reducă la tăcere. În fapt, au cerut obligarea mea la ștergerea contului de Facebook, sperând că vor obține liniștea de a conduce cum ii taie capul, mai exact către prăpastie. Cu accelerația la podea, direcționați de oricine altcineva decât de bun simț și legalitate, sub influența puterii pe care le-o conferă protecția de a nu răspunde pentru absolut nimic. Ei bine, un judecător cu coloana vertebrală a hotărât că acțiunea este inadmisibilă, motiv pentru care a fost respinsă”, a scris Ghica.


Accesează: