Evenimentul Zilei > Justitie > Funeriu a câștigat procesul cu sindicaliștii din Educație
Funeriu a câștigat procesul cu sindicaliștii din Educație

Funeriu a câștigat procesul cu sindicaliștii din Educație

Daniel P. Funeriu, fostul ministru al Educației, a câștigat un proces importat intentat de USLIP Iași pânând o întrebare-cheie în instanță.

Fostul ministru al Educație, Daniel Funeriu, face un anunț important prin care anunță că a câștigat un proces cu Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.

„Stimați profesori: vă anunț că avocata mea, doamna Roxana Iliescu, vă mulțumește pentru suma de 3700 de lei încasată de la dumneavoastră prin grija sindicatului USLIP Iași*.

USLIP Iași m-a dat în judecată pentru afirmația „sindicatele sunt structuri cvasi-mafiote”.

USLIP a renunțat la judecată după ce am cerut instanței, pentru a mă apăra, să oblige sindicatul să îmi prezinte averea și veniturile liderilor. A renunțat sub un alt pretext, dar e bine de știut că respectivul sindicat, condus de un anume domn cu nume predestinat activităților „sindicale”, Lăcustă, deține o agenție de turism și o casă de creditare. Și cine știe ce alte chestii deține „sindicatul” atâta timp cât a evitat să prezinte inventarul și veniturile liderilor.

În urma acestei aventuri judiciare îmi dau seama că e important ca liderii sindicali să fie obligați să prezinte declarația de avere.

* în fapt USLIP mi-a rambursat mie, prin avocat, banii pentru reprezentare pe care i-am plătit doamnei avocat. Bilanțul aventurierului judiciar Lăcustă: USLIP pierdere de 3700 lei (de fapt pierdere 6000 lei pentru că și avocata lui Miclea a încasat într-un proces similar), Funeriu: zero lei, dar i-am umilit public, ceea ce e priceless, avocat Roxana Iliescu plus 3700 lei).

Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi”, arată Daniel Funeriu pe Facebook.

Daniel Funeriu, se implică într-un scandal uriaș

Daniel Funeriu ne-a declarat că „este o mare prostie ce vrea să facă Dan Barna, înlăturarea inspectorilor școlari. Cei de la USR vor să slăbească controlul central asupra unităților de învățământ pentru a permite ONG-rilor să pătrundă în școli. Vor o ONG-nizare a școlilor. Și uite așa te trezești cu cumpănași sau cu numerologi care să facă educație copiilor și adolescenților”.

Trebuie să menționăm că Daniel Funeriu este singurul ministru al Educației care a depolitizat numirile directorilor din învățământul preuniversitar.

„ONG-urile derulează fonduri europene cu ținte precise. Să se adreseze elevilor. ONG-urile nu pot ajunge la elevi decât prin intermediul școlilor și liceelor. Ele vin la directorii de școli și le propun să încheie fel de fel de protocoale bazate pe fonduri europene. Dar școala este menită să le predea copiilor curricula obligatorie educării. Nu ca ONG-urile să facă ce vor, să le spună copiilor ce vor”.

Citește mai multe: Exclusiv EvZ. Conflict uriaș în Educație. „Așa te trezești cu numerologi care fac educație copiilor”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.