Evenimentul Zilei > Justitie > Scandal uriaș în fotbalul românesc. Dosar de corupție și meciuri trucate
Scandal uriaș în fotbalul românesc. Dosar de corupție și meciuri trucate

Scandal uriaș în fotbalul românesc. Dosar de corupție și meciuri trucate

La această oră sunt în derulare 56 de percheziții domiciliare la nivel național, ce vizează dosare penale în care se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, camătă sau șantaj. Jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a au fost obligaţi să joace sub capacitatea lor, pentru trucarea unor meciuri din campionatul 2017-2018 şi pentru obţinerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive.

Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a anunțat vineri că în județele Brăila, Mureș și Buzău, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj, luare și dare de mită.

În acest dosar există informații că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a au fost obligați să joace sub capacitatea lor sportivă, pentru trucarea unor meciuri din campionatul 2017-2018 și pentru obținerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive.

„La momentul comiterii faptelor aceștia aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal în liga a II-a. Jucătorii au fost determinați să aibă această conduită, prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care le împrumutaseră sume de bani cu camătă”, a precizat Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri și luarea de măsuri legale.

Este continuarea perațiunii Ministerului Afacerilor Interne, denumită Ziua Z

Ziua Z, așa cum a fost numită, a fost debutul unui plan operativ de mare complexitate pus în aplicare la nivel național de echipele operative ale Poliției, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei, cu acțiuni în cascadă, menite să destructureze grupurile de crimă organizată.

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că alte 14 percheziții domiciliare au loc în Maramureș și Bistrița-Năsăud, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, evaziune fiscală și spălare de bani.

O altă acțiune importantă are loc în București și Ilfov într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, fiind efectuate chiar în aceste momente 6 percheziții.

Acțiunile colegilor mei urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite de fapte penale, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.
Toate persoanele depistate în urma acestor acțiuni vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.

Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informații ce pot fi făcute publice.
Permiteți-mi acum să îi ofer cuvântul directorului general al Poliției Capitalei, comisar-șef de poliție Bogdan Berechet pentru a vă prezenta un caz deosebit ce a necesitat multe ore de muncă și fler polițienesc, potrivit stirileprotv.ro.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: