Evenimentul Zilei > Justitie > Perchiziții la Oradea! Procurorii caută lista cu darul de la nunta COVID!
Perchiziții la Oradea! Procurorii caută lista cu darul de la nunta COVID!

Perchiziții la Oradea! Procurorii caută lista cu darul de la nunta COVID!

Percheziții de amploare în Bihor și Maramureș, la mai multe adrese, pentru a găsi lista cu invitați la o nuntă!

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea au cerut instanței de judecată să emită mai multe mandate de percheziție, pentru mai multe adrese din Oradea, dar și dintr-o localitate din Maramureș, pentru a descoperi întreg adevărul cu privire la organizarea unei nunți, sâmbăta trecută, la un restaurant de lux din Oradea, unde au participat 360 de invitați.

Interesant este faptul că la două zile după nuntă, mireasa a fost confirmată pozitiv la infectarea cu noul coronavirus chinezesc.

Procurorii au deschis și un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, și au început să facă verificări și anchete cu privire la faptul că s-a încălcat grav de tot legislație cu privire la prevenirea răspândirii noului coronavirus, care prevede că întâlnirile în spații publice închise, cum sunt restaurantele sau sălile de nuntă, pot fi organizate în limita maximă de 50 de persoane.

În prezent, doi procurori și 12 polițiști care au participat la celebra nuntă s-au autoizolat la domiciliu. Există voci care susțin că cel puțin doi oameni ai legii, dintre cei care au participat la nuntă, au fost confirmați ca fiind pozitivi la infecția cu noul coronavirus.

Percheziții acasă la miri

Așa se face că, procurorii de la Oradea au descins acasă la comisarului șef Eugen Boc, fost adjunct la Inspectoratul de Poliție Bihor, tatăl mirelui, la locuința mirilor dar și la locuința cuscrului, care este situată în orașul Borșa. Nici locația unde a avut loc nunta nu a fost ferită de anchetatori.

Surse judiciare susțin că procurorii vor să obțină lista cu darul de la nuntă, precum și cea cu invitații, pentru a afla identitatea tuturor persoanelor care au participat la respectiva nuntă.

Comisarul șef Eugen Boc s-a speriat la maxim de amploarea care a luat-o întreaga poveste. „Le-am dat măşti la intrare, dezinfectant, oamenii s-au păzit. La cuscru (fost șef ocol silvic Borșa și inspector Garda Forestieră n.r.) i-a venit mulţi din Maramureş pe care nu i-a aşteptat. Ei merg neinvitaţi. Ca la cort. Neaşteptaţi, efectiv, el s-a speriat”, a spus Boc.

Fostul polițist a încercat să acrediteze, în mod fals, ideea că mireasa s-ar fi infectat la o zi după nuntă, în timp ce afla în Cetatea Oradea pentru a face unele cumpărături. „Când era acolo, pur și simplu o persoană i-a strănutat în față. Fata s-a speriat. E farmacistă, înțelege cât de gravă este o astfel de situație. A cerut să își facă un test, ceea ce a făcut și ea și fiul meu”, povestește colonelul (r) Boc.

Numai că, potrivit autorităților sanitare, pozitivarea unui test se face la un interval de 5-7 zile de la posibila infectare și nu a doua zi. De asta, autoritățile le recomandă celor care au intrat în contact cu persoane infectate să își facă testul, abia la șapte zile de la presupusul contact.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: