Evenimentul Zilei > Economie > Bode vrea măsuri radicale pentru firmele care nu respectă normele de protecție sanitară
Bode vrea măsuri radicale pentru firmele care nu respectă normele de protecție sanitară

Bode vrea măsuri radicale pentru firmele care nu respectă normele de protecție sanitară

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că doreşte o lege pentru suspendarea activităţii agenţilor economici care au primit sancţiuni repetate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

O nouă inițiativă pare a prind contur. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni că doreşte o lege pentru suspendarea activităţii agenţilor economici care au primit sancţiuni repetate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

”O să solicit PNL să discute în coaliție”

„O să solicit PNL să discute în coaliţie, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere şi aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancţiunilor.

Am văzut că sancţiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislaţia să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una-două-trei sancţiuni, instituţiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecţie sanitară”, a spus Lucian Bode la Digi24.

El a arătat că legea trebuie să fie foarte clară, să existe o prevedere prin care activitatea să fie suspendată pentru două săptămâni, iar dacă nu se ţine cont de această măsură, se poate vorbi de o infracţiune.

”Intenționăm să venim cu o ordonanță de urgență”

„Intenţionăm să venim cu o ordonanţă de urgenţă în acest sens”, a mai spus Lucian Bode.

„Voi solicita în ședința conducerii PNL, să se discute în colitie în această săptămână proiectul de lege care modifică OUG care reglementează regimul sancțiunilor. (…) După 1, 2, 3 sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respecta măsurile de protectie sanitară”, a spus luni ministrul Afacerilor Interne, la Digi 24, precizând că suspendarea să aibă loc pentru două săptămâni.

Ministrul Lucian Bode a mai adaugat că, dacă Parlamentul nu modifică legea, se va da o ordonanță de urgență. „Am avut o discuție cu prim-ministrul Florin Cîțu si intenționam să venim cu o OUG”, a spus Lucian Bode.

Legea dorită de către ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode ar obliga agenții economici la mai multă precauție și la un respect mai mari pentru respectarea hotărârilor și măsurilor stabilite de către autoritățile statale. Ea ar fi un instrument direct pentru a acționa acolo unde lucrurile degenerează și se ajunge la atitudini necorespunzătoare care afectează consumatorul și economia deopotrivă.