Evenimentul Zilei > Social > O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România. Conține 345.150 de doze
O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România. Conține 345.150 de doze

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România. Conține 345.150 de doze

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă în 345.150 de doze, va ajunge luni în România, a anunțat CNCAV. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România. Campania de vaccinare continuă în România. O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă în 345.150 de doze, va ajunge luni în în țară, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Tranșa de vaccin Pfizer va fi livrată pe cale aeriană

Conform sursei citate, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

„Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, afirmă CNCAV.

Procesul de vaccinare continuă. O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară. Dozele de vaccin sunt distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 98.280 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov – 39.780 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj – 46.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 38.610 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova – 36.270 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 46.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 38.610 doze.

Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaţionale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, în 13 judeţe din ţară şi la nivelul municipiului Bucureşti. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marţi, 23 martie.

„Ne apropiem de 1 milion de persoane”

”Ne apropiem de 1 milion de persoane. Vorbim de persoane în vârstă sau cu boli cronice pe care îi avem în evidență. Mai sunt și cei cu boli cronice, ar fi un total de 4 milioane aproximativ. Avem un sfert din ei vaccinați, ceea ce e bine până acum. Procesul de vaccinare merge bine. În perioada următoare o să atingem 50% din numărul persoanelor vulnerabile vaccinate.

Etapa a treia este deschisă ca posibilitate de vaccinare. Sunt multe persoane din etapa a treia care vor să se vaccineze. Am ales această posibilitate, cu liste de așteptare”, a spus Valeriu Gheorghiță la Dig24.