Evenimentul Zilei > Social > Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma de vaccinare anti-COVID. Anunț făcut de Valeriu Gheorghiță
Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma de vaccinare anti-COVID. Anunț făcut de Valeriu Gheorghiță

Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma de vaccinare anti-COVID. Anunț făcut de Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, susține că în perioada imediat următoare România atinge pragul psihologic de 50% de persoane vaccinate catalogate ca fiind vulnerabile. Există aproape 4 milioane de conturi create pe platforma pentru vaccinare anti-COVID-19. Peste 150.000 de persoane sunt pe listele de așteptare din București pentru prima doză de vaccin.

Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma de vaccinare anti-COVID. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță schimbă mai multe date ale problemei pe care o reprezintă platforma de vaccinare. Există aproape 4 milioane de conturi create pe platforma pentru vaccinare anti-COVID-19. Peste 150.000 de persoane sunt pe listele de așteptare din București pentru prima doză de vaccin.

România atinge în curând pragul psihologic de 50% de persoane vulnerabile vaccinate

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că în perioada imediat următoare România atinge pragul psihologic de 50% de persoane vaccinate catalogate ca fiind vulnerabile.

”Ne apropiem de 1 milion de persoane. Vorbim de persoane în vârstă sau cu boli cronice pe care îi avem în evidență. Mai sunt și cei cu boli cronice, ar fi un total de 4 milioane aproximativ. Avem un sfert din ei vaccinați, ceea ce e bine până acum. Procesul de vaccinare merge bine. În perioada următoare o să atingem 50% din numărul persoanelor vulnerabile vaccinate.

Etapa a treia este deschisă ca posibilitate de vaccinare. Sunt multe persoane din etapa a treia care vor să se vaccineze. Am ales această posibilitate, cu liste de așteptare”, a spus Valeriu Gheorghiță la Dig24.

În ultimele 24 de ore s-au vaccinat 44.417 persoane. Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma de vaccinare anti-COVID

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat sâmbătă că în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 44.417 persoane, dintre care 8.091 cu serul AstraZeneca.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 4.267 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România. Dintre acestea 1755 doar în Bucureşti. La ATI sunt internaţi în prezent 1334 de pacienţi.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.267 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897 persoane

Diferit de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 768 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 1.334 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.486.880 de teste RT-PCR și 501.385 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.073 de teste RT-PCR (8.736 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.337 la cerere) și 5.319 teste rapide antigenice.