„Joe Adormitul“ (n. r. – Sleepy Joe), cum îl alintă rivalul său, a avut replică de fiecare dată, s-a adresat direct americanilor, a fost mai calm și cu un discurs mai elocvent, apreciază analiștii politici de peste Ocean.

„O rușine națională”, a fost concluzia lui Biden despre prestația republicanului, în cadrul unei întruniri electorale din Cleveland, statul Ohio. El a ținut să precizeze, pentru votanții nehotărâți, că spera ca americanii să stabilească singuri „care dintre noi a avut răspunsul pentru preocupările lor”.

De asemenea, candidatul democrat și-a exprimat miercuri speranța că într-o confruntare viitoare Trump își va putea controla abilitatea de a răspunde la întrebări fără să întrerupă.

„Nu doar pe mine m-a atacat constant, ci și pe moderator (n.red. – renumitul prezentator de televiziune Chris Wallace). Sper că se va găsi o soluție de către comisie prin care să își poată controla abilitatea de a răspunde la întrebări fără să întrerupă”.

„Taci din gură, omule”

De altfel, fostul vicepreședinte i-a atras atenția în direct lui Trump: ”Eu nu sunt aici pentru a-i demonta minciunile”, a tunat Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, după care i-a spus ”Taci din gură, omule!”.

Iar echipa lui Biden a întârziat doar câteva momente înainte de a pune în vânzare tricouri cu această replică devenită virală pe faţa lui Donald Trump. ”Nu e nimic inteligent în tine”, i-a replicat apoi Donald Trump.

Aşezaţi la bună distanţă pe scenă, din cauza pandemiei Covid-19, într-o mare tăcere, în faţa unui public restrâns, intim, din care au făcut parte familiile lor, invitaţi şi puţini jurnalişti, cei doi şi-au aruncat reciproc invective şi ironii la Cleveland, în Ohio.

6 din 10 americani care au urmărit dezbaterea sunt de părere că învingătorul a fost candidatul democraților. 28% dintre cei care au urmărit dezbaterea cred, în schimb, că Trump a câștigat, conform unui sondaj realizat de CNN.

Sursa: Fox News