Evenimentul Zilei > International > Un gigant IT, strâns cu ușa de echipa lui Joe Biden! Plouă cu acuzații de interese oculte în favoarea lui Trump
Un gigant IT, strâns cu ușa de echipa lui Joe Biden! Plouă cu acuzații de interese oculte în favoarea lui Trump

Un gigant IT, strâns cu ușa de echipa lui Joe Biden! Plouă cu acuzații de interese oculte în favoarea lui Trump

Luni, cu o zi înaintea primei dezbateri prezidențiale dintre cei doi candidați „galactici” la butoanele Americii, echipa de campanie a lui Joe Biden a luat o poziție oficială radicală contra unuia dintre giganții IT, pe care îl acuză de anumite interese oculte în favoarea marelui rival.

În cursul zilei de luni, echipa de comunicare a democratului Joe Biden a transmis o scrisoare oficială companiei Facebook, pe care o acuză de ineficacitatea promisiunilor pe care le-a făcut, în cadrul politicii sale oficiale, „de a nu permite dezinformarea” pe platforma sa. În mod specific, specialiștii în comunicare ai principalului rival al lui Trump la cea mai înaltă poziție în stat au menționat faptul că Facebook i-a permis anumite postări lui Trump și fiului acestuia, Donald Trump Jr.

Scrisoarea, obținută de postul de televiziune Fox News, somează compania fondată de miliardarul Mark Zuckenberg „să risipească orice confuzie legată de modul în care funcționează acest scrutin prezidențial și să ia măsuri pentru a reduce orice schimbări ca neîncrederea în democrația noastră sau lăsarea gărzii jos”. Mai mult, susțin oamenii lui Joe Biden, „comportamentul real al Facebook în ultimele zile zugrăvește un tablou foarte diferit”.

Propagandă mascată?

Documentul oficial al echipei de campanie a lui Biden menționează un video încărcat pe populara rețea socială de către Trump Jr. , în care acesta le spune următorilor săi că cei care i se opun tatălui său „au un plan de a adăuga milioane de voturi frauduloase, care vă pot anula votul și pot răsturna soarta alegerilor”. Fiul lui Trump a mai postat și un îndemn al tatălui său, care încurajează votanții să voteze pe cale electronică mai degrabă decât la cabinele de vot.

Bătălia politică a anului, faza pe urechi

Ca să se asigure că au șanse egale în timpul de, președintele în exercițiu a solicitat o nouă regulă în prima dezbatere oficială cu contracandidatul său, democratul Joe Biden. Potrivit Fox News, o terță parte va verifica urechile fiecărui combatant pentru a nu avea dispozitive electronice sau alte gadget-uri. Președintele ar fi fost de acord cu această verificare, candidatul democrat însă nu, conform surselor Fox News.

Donald Trump se va confrunta în prima dezbatere electorală cu contracandidatul său democrat, fostul vicepreședinte Joe Biden, miercuri la ora 4:00 (ora României). Conform regulilor pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, cei doi candidați nu își vor da mână nici între ei și nici cu moderatorul dezbaterii. Odată ajunși pe scenă, ei nu vor purta măști de protecție.

Publicul va fi foarte restrâns, numărul celor prezenți fiind foarte mic față de dezbaterile din anii trecuți. Toți participanții din public vor fi testați pentru Covid-19 și vor urma toate celelalte protocoale de siguranță sanitară. În jur de 60-70 de persoane vor participa la debatere, ca parte a publicului. Dezbaterea va fi moderată de prezentatorul Chris Wallace de la Fox News.

Prima doamnă Melania Trump și fiica cea mare a președintelui, Ivanka, vor fi de asemenea prezente, a confirmat un oficial de la Casa Albă pentru CNN. Alte două dezbateri ar urma să mai aibă în loc în datele de 15 și 22 octombrie, iar alegerile vor avea loc în 3 noiembrie.

Sursa: Fox News