Imigrația în Statele Unite ale Americii ar putea să devină mai permisivă. Alejandro Mayorkas a devenit prima persoană latino care va conduce Homeland Security. Membrii Senatului Statelor Unite ale Americii (SUA) l-a confirmat în această funcție pe imigrantul cubanez cu origini românești.

Acum, este de așteptat ca oficialul să elimine mai multe măsuri luate în administrația lui Donald Trump, care vizau limitarea imigrației în America. Oamenii președintelui Joe Biden se gândesc la o reformă a sistemului de imigrație. Pentru a permite milioanelor de imigranți ilegali din țară să poate să obțină mai ușor cetățenia americană. Această politică a fost aprig contestată de membrii Partidului Republican.

Ce se va întâmpla cu imigrația în Statele Unite

Liderul de la Casa Albă va anunța formarea unui grup special de lucru pentru a reuni familiile despărțite la graniță. Din cauza politicilor impuse de precedenta administrație. Anunțul va fi făcut împreună cu noua conducere a DHS. Alejandro Mayorkas nu a fost acceptat ușor de rivalii politici ai democraților. Republicanii au pus la îndoială competența pe care o are Mayorkas pentru această funcție.

În cele din urmă, șase senatori s-au răzgândit și au sprijinit propunerea făcută de democrați. Cubanezo-americanul are 61 de ani. S-a născut la Havana, iar familia sa a fugit din Cuba atunci când el era copil. Tatăl său este născut în Cuba și are rădăcini evreiești sefardice. Iar mama sa a fost o româncă evreică, fugită din țara în perioada Holocaustului.

„Mă voi ocupa de protejarea tuturor americanilor”

„Când eram copil, Statele Unite mi-au oferit mie și familiei mele un loc în care să ne refugiem. Acum am fost nominalizat la Departamentul pentru Securitate Internă. Și mă voi ocupa de protejarea tuturor americanilor și a celor care fug de persecuție și caută o viață mai bună pentru ei și pentru cei dragi lor”. A spus Alejandro Mayorkas.

Altfel, care provine din comunitatea LGBTQ, fost primar în Indiana, a fost numit în funcția de secretar pentru Transporturi.