Evenimentul Zilei > International > Imigrația din SUA, supervizată de un cubanez cu mama româncă
Imigrația din SUA, supervizată de un cubanez cu mama româncă

Imigrația din SUA, supervizată de un cubanez cu mama româncă

Alejandro Mayorkas, fost secretar adjunct al Departamentului de Securitate Internă sub administrația Obama, a fost prezentat de Joe Biden pentru a deveni atât primul latino, cât și primul imigrant care conduce această structură, dacă este confirmat de Senat.

Alejandro Mayorkas va deveni prima persoană latino care va ocupa funcția de Secretar pentru Securitate Internă (Homeland Security) din executivul american.

Alejandro Mayorkas este unul din numele anunțate de președintele ales al SUA, Joe Biden, care vor face parte din viitorul cabinet. Mayorkas are origini românești: mama sa s-a refugiat în Cuba în anii ’40, în timpul Holocaustului din România.

Alejandro Mayorkas (61 de ani) , s-a născut în capitala Cubei, Havana. Dar familia sa a fugit din insula comunistă când era copil. Tatăl lui Mayorkas este născut în Cuba și are rădăcini evreiești sefarde. Mama sa a fost o româncă evreică, fugită din România în perioada Holocaustului, scrie Digi 24.

Alejandro Mayorkas a declarat că originile familiei sale i-au modelat fundamental identitatea.

„Când eram copil, Statele Unite mi-au oferit mie și familiei mele un loc în care să ne refugiem. Acum a fost nominalizat la Departamentul pentru Securitate Internă și mă voi ocupa de protejarea tuturor americanilor și a celor care fug de persecuție și caută o viață mai bună pentru ei și pentru cei dragi lor”, a spus Mayorkas, pe contul Twitter, luni.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE