Evenimentul Zilei > Social > Beneficiile nebănuite ale trufelor. Diamantele pământului nu sunt doar simple delicatese
Beneficiile nebănuite ale trufelor. Diamantele pământului nu sunt doar simple delicatese

Beneficiile nebănuite ale trufelor. Diamantele pământului nu sunt doar simple delicatese

Trufele sunt considerate un produs de lux în bucătăria mondială și încep să aibă trecere și la români. Sunt pline de vitamine și minerale și sunt recomandate în tratarea anumitor boli.

Trufele, cunoscute și sub denumirea de „Diamantele pământului“ sunt adevărate delicatese în întreaga lume. Încep să căștige tot mai mulți adepți și în România. Dincolo de a fi doar un produs de lux, trufele au și multiple beneficii pentru sănătate.

Cele mai multe trufe din țara noastră se culeg în Bucovina. Un tânăr antreprenor a organizat chiar și un Festival al Trufelor pentru a le face mai cunoscute ăn rândul românilor. Este adevărat că acest produs nu prea găsește în coșul nostru de cumpărături.

A devenit culegător de trufe

Mihai Robu a renunțat la job-ul pe care îl avea, s-a mutat înapoi în Bucovina unde a copilărit și a devenit culegător de trufe. Omul spune că nu sunt atât de scumpe pe cât se spune și că românii ar trebui să se bucure de beneficiile acestei ciuperci miraculoase.

„Trufele sunt sănătoase. Vrem să spargem mitul că sunt foarte scumpe. Așa a apărut Festivalul Trufelor. Vrem ca oamenii să vină și să le guste. Trufele sunt speciale. Niciuna nu seamăna cu cealaltă. Ne chinuim să reglementăm trufele în România, să se protejeze ecosistemul, să fie culese sustenabil, să avem trufe și peste 100 de ani”, a povesti Mihai Robu, culegător de trufe, potrivit antena3.ro.

Beneficii pentru sănătate

Trufele au și multe beficii pentru sănătate. Conţin proteine, lipide, dar și săruri minerale (calciu, fier, zinc, potasiu, sodiu, clor, fosfor, magneziu şi seleniu). Sunt bogate şi în vitamine (A, B1, B2, B3, B5, D, C, K, E). Sunt perfecte în dietă, deoarece nu îngrașă. 100 de grame de trufe negre conţin în jur de 25-30 calorii.

În plus, au foarte puține grăsimi și mențin colesterolul în limite normale. Bolnavilor de diabet le este recomandat să consume trufe, deoarece acestea conţin un aminopolizaharid, care scade glicemia.

Acizii graşi esenţiali din trufe ajută la prevenirea mai multor boli cum ar fi artrita, inflamaţiile colonului, hipertensiunea și unele afecțoiuni la ficatului. Acidul linolenic din trufe, care face parte din familia de acizi omega, are un rol important în lupta împotriva bolilor cardiace. Trufele sunt folosite cu succes şi în cosmetică, la prepararea unor creme care oferă elasticitate pielii, potrivit adevarul.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: