Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Suceava. Bebeluș mort la câteva ore după botez
Tragedie la Suceava. Bebeluș mort la câteva ore după botez

Tragedie la Suceava. Bebeluș mort la câteva ore după botez

Un bebeluș a fost declarat mort, la câteva ore după botez, după ce a fost internat în stop cardiorespirator la Spitalul Județean din Suceava.

Un bebeluş a fost declarat mort la câteva ore după botez.

Micuțul a intrat în stop cardiorespirator la scurtă vreme după ce a fost scufundat în cristelniță pentru botez. Tragedia s-a petrecut în municipiul Suceava, iar micuțul a fost internat de urgență la Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou”.

Potrivit presei locale, bebelușul a fost cufundat complet în cristelniță și ar fi înghițit o cantitate considerabilă de apă.

„A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat medicul care l-a preluat în biserică pentru resuscitare citat de Obiectiv de Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou”, dr. Dan Teodorovici, a declarat că bebelușul a fost găsit în stop cardiorespirator de echipajul SMURD ajuns la fața locului. Paramedicii l-au resuscitat și l-au transportat imediat la spital.

„La acest moment se află în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, a declarat dr. Teodorovici, conform Monitorul de Suceava.

Un bebeluș a fost declarat mort după botez

Reprezentanții Bisericii susțin că bebelușul s-a simțit rău la câteva minute după ce a fost scos din apă. Ei spun că botezul s-a făcut „prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. Protopopul Doru Budeanu susține că preotul care oficiat botezul i-a spus că micuțul a plâns când a fost scos din apă. Acest lucru, susține el arată că semnele vitale erau bune.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu, citat de Monitorul de Suceava.

Protopopul a precizat că nu a luat legătura cu familia bebelușului. În schimb, a afirmat că se află în legătură permanentă cu spitalul.

Poliția a deschis un dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă. Ancheta urmează să stabilească exact cum s-au petrecut lucrurile, în cazul acestui bebeluș declarat mort după botez.