Un bebeluş a fost declarat mort la câteva ore după botez.

Micuțul a intrat în stop cardiorespirator la scurtă vreme după ce a fost scufundat în cristelniță pentru botez. Tragedia s-a petrecut în municipiul Suceava, iar micuțul a fost internat de urgență la Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou”.

Potrivit presei locale, bebelușul a fost cufundat complet în cristelniță și ar fi înghițit o cantitate considerabilă de apă.

„A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat medicul care l-a preluat în biserică pentru resuscitare citat de Obiectiv de Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou”, dr. Dan Teodorovici, a declarat că bebelușul a fost găsit în stop cardiorespirator de echipajul SMURD ajuns la fața locului. Paramedicii l-au resuscitat și l-au transportat imediat la spital.

„La acest moment se află în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, a declarat dr. Teodorovici, conform Monitorul de Suceava.

Un bebeluș a fost declarat mort după botez

Reprezentanții Bisericii susțin că bebelușul s-a simțit rău la câteva minute după ce a fost scos din apă. Ei spun că botezul s-a făcut „prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. Protopopul Doru Budeanu susține că preotul care oficiat botezul i-a spus că micuțul a plâns când a fost scos din apă. Acest lucru, susține el arată că semnele vitale erau bune.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu, citat de Monitorul de Suceava.

Protopopul a precizat că nu a luat legătura cu familia bebelușului. În schimb, a afirmat că se află în legătură permanentă cu spitalul.

Poliția a deschis un dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă. Ancheta urmează să stabilească exact cum s-au petrecut lucrurile, în cazul acestui bebeluș declarat mort după botez.