Evenimentul Zilei > Actualitate > Lecție pentru Vlad Voiculescu. Incendiu de amploare la un spital din Chile: 350 de pacienţi evacuaţi, niciun mort. VIDEO
Lecție pentru Vlad Voiculescu. Incendiu de amploare la un spital din Chile: 350 de pacienţi evacuaţi, niciun mort. VIDEO

Lecție pentru Vlad Voiculescu. Incendiu de amploare la un spital din Chile: 350 de pacienţi evacuaţi, niciun mort. VIDEO

Un incendiu uriaș a izbucnit în capitala statului Chile, care a necesitat intervenţia a peste 100 de pompieri. Au fost evacuați toți cei 350 de pacienţi, unii dintre fiind infectaţi cu coronavirus. Iată că în condiții foarte asemănătoare cu dezastrul de la „Matei Balș", chilienii au dovedit că se poate.

Incendiu de proporții în Chile! Un incendiu uriaș a izbucnit sâmbătă în capitala statului Chile, Santiago de Chile, care a necesitat intervenţia a peste 100 de pompieri. Incendiul a forțat evacuarea tuturor celor 350 de pacienţi din spital, unii dintre aceștia fiind infectaţi cu coronavirus, transmite Agerpres. În urma incendiului, nu au existat persoane rănite sau decedate.

Toţi bolnavii au fost mutaţi în siguranţă, iar pacienții infectați cu COVID-19 au ajuns la cele mai apropiate spitale, cu ambulanţe rezervate în acest scop şi cu măsuri speciale de siguranţă, a declarat ministrul sănătăţii, Enrique Paris.

 

Pe baza primelor constatări, pista spre care înclină anchetatorii e că incendiul a fost declanşat de un scurtcircuit în incinta secției de pediatrie. Mai precis, incendiul se pare că a izbucnit în camera boilerelor. Fumul gros a înconjurat tot spitalul pe măsură ce echipajele de intervenție au ajuns la scena evenimentului.

Ministrul Sănătății din Chile: Evacuarea pacienților a fost calmă și sigură

Autoritățile sanitare din capitala statului sud-american au declarat că toți pacienții cu infecție COVID-19, conectați la ventilatoare pentru asigurarea oxigenării, au fost mutați la alte spitale de resort. Pompierii au anunțat că au reușit să controleze în totalitate incendiul, sâmbătă dimineața.

„Nu a murit nimeni. Toate transferurile s-au realizat cu mare calm. Incendiul nu a afectat niciun sector al pacienților, ci doar zona boilerelor, instalațiile electrice și alte servicii spitalicești”, a declarat ministrul Sănătății chilian, Enrique Paris, pentru agenția AP.

În Chile s-au confirmat până acum 700.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 18.000 de decese asociate infecției SARS-CoV-2. Până acum, au fost vaccinaţi 56.000 de chilieni.

Incendiu devastator la Institutul „Matei Balș”, soldat cu 6 victime 

Pe 29 ianuarie, la Institutul „Matei Balș” a izbucnit un incendiu de proporții. Martorii au vorbit despre prize suprasolicitate și despre o mască de oxigen lăsată prea aproape de calorifer.

Sâmbătă, anchetatorii s-au întors în saloanele Pavilionului 5 pentru a încerca să stabilească de unde au pornit flăcările. Munca este destul de migăloasă, iar anchetatorii sunt îmbrăcați în echipamente de protecție, pentru că „Matei Balș” este spital COVID. Specialiștii spun că va fi nevoie de răbdare și că va lua ceva timp până la apariția primelor concluzii, potrivit Digi 24.

Sursa: Associated Press