Evenimentul Zilei > International > Ucraina iese la shopping de vaccin COVID-19. Președintele Zelienski promite un milion de doze
Ucraina iese la shopping de vaccin COVID-19. Președintele Zelienski promite un milion de doze

Ucraina iese la shopping de vaccin COVID-19. Președintele Zelienski promite un milion de doze

Guvernul ucrainean aşteaptă să primească între 100.000 şi 200.000 de doze cu vaccin Pfizer-BioNTech, prin intermediul programului COVAX, în luna februarie.

Sputnik V reaprinde conflictul dintre Rusia și Ucraina! Guvernul ucrainean a anunţat că se aşteaptă să primească între 100.000 şi 200.000 de doze cu vaccin Pfizer-BioNTech, prin intermediul programului COVAX, în luna februarie, transmite Digi 24.

Sputnik V, motiv de nou conflict! Niciun vaccin nu a fost aprobat în Ucraina

Niciun vaccin nu a fost deocamdată aprobat în Ucraina. Autorităţile locale au afirmat în repetate rânduri că nu vor autoriza vaccinuri dezvoltate în Rusia. Disputa dintre Rusia și Ucraina și relaţiile tensionate dintre cele două foste țări sovietice sunt de durată.

„O anumită forţă politică tocmai a creat un val de isterie despre înregistrarea vaccinului rusesc”, a declarat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Maksim Stepanov, într-o conferinţă televizată.

Ucraina este una dintre țările cele mai afectate de pandemie. Din 21 decembrie, țara oferă testări de coronavirus gratuite. Ministrul Sănătății a extins lista de criterii pentru a include persoanele care au avut contact cu altă persoană infectată. Oamenii aleg să se testeze la clinicile private, fiindcă se tem că nu îndeplinesc criteriile guvernului. O altă problemă cu care se confruntă Ucraina pentru a limita răspândirea COVID-19 este lipsa echipamentului adecvat.

Ministrul Sănătăţii: Nimeni nu va înregistra vaccinul rusesc în ţara noastră

„Pot să vă spun imediat: Puteţi să fiţi isterici pentru multă vreme, pentru că nimeni nu va înregistra vaccinul rusesc în ţara noastră”, a adăugat oficialul.

Biolik, o companie farmaceutică sprijinită de Viktor Medvedciuc, o personalitate a opoziţiei pro-ruse, a anunţat la începutul lunii că a depus o cerere pentru ca statul să aprobe vaccinul rusesc Sputnik V. Este o iniţiativă controversată ţinând cont de relaţiile tensionate dintre autorităţile de la Kiev şi Moscova.

Disputele dintre cele două ţări sunt de tradiție și au început după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014. Au continuat apoi cu conflictele armate din regiunea Donbas, aflată în estul Ucrainei. Oficialii de la Kiev afirmă că acest diferend de durată a făcut deja peste 14.000 de victime.

Președintele Zelenski: Ucraina va obține un milion de doze de vaccin

Ucraina va obţine „în viitorul apropiat” un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru a-şi lansa prima campanie de vaccinare, a anunţat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Ucraina nu a primit, până în prezent, nici o doză de vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit Digi 24. Este una dintre cele mai sărace țări din Europa și cu un sistem de sănătate slab dezvoltat.

„Avem veşti bune despre vaccinul împotriva COVID-19. Vaccinarea va începe din februarie”, a dat asigurări Volodimir Zelenski într-un mesaj către naţiune publicat de serviciul său de presă.