Evenimentul Zilei > Actualitate > Două tulpini de coronavirus, simultan, la aceeași persoană. Temerile cercetătorilor s-au adeverit
Două tulpini de coronavirus, simultan, la aceeași persoană. Temerile cercetătorilor s-au adeverit

Două tulpini de coronavirus, simultan, la aceeași persoană. Temerile cercetătorilor s-au adeverit

Au fost identificate două persoane cu două tulpini ale coronavirusului, diferite, simultan. Cazurile, consemnate de brazilieni.

Două tulpini de coronavirus, la acceași persoană, în același timp. Veste foarte proastă primită din Brazilia, în plină pandemie de coronavirus. Cercetătorii din „Țara Cafelei” au anunțat că au depistat doi pacienți infestați în același timp. Cu două tulpini diferite ale virusului. Astfel s-au adeverit temerilor oamenilor de știință. Care prevedeau că există posibilitatea ca o persoană să contracteze două tulpini simultan.

În plus, brazilienilor li s-a confirmat faptul că au de-a face în interiorul țării cu mai multe mutații. Cercetătorii au postat pe siteul medRxiv concluziile studiului realizat. Și spun că sunt primii care au descoperit două tulpini de coronavirus care afectează simultan o persoană. Colegii de breaslă nu au evaluat cercetarea. Aceasta trebuie să fie publicată într-o revistă de știință, conform Reuters.

Două tulpini de coronavirus în același timp, la doi pacienți din Brazilia

În aceste două cazuri, ambii pacienți au vârsta de 30 de ani. Ei s-au infectat la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut cu varianta P.2, identificată în Rio, cunoscută și ca varianta B.1.1.28. În același timp, ei au fost testați pozitiv și la o a doua variantă de coronavirus. La un caz s-au consemnat simptome medii cu tuse seacă. La celălalt, pacientul a acuzat tuse, gât inflamat și dureri de cap. Însă, cei doi brazilieni nu au avut nevoie de spitalizare.

Sunt mai rezistente la vaccinuri

„Aceste co-infecții pot genera combinații și genera noi variante chiar și mai repede decât s-a întâmplat până acum. Sunt afirmațiile făcute de Fernando Spilki, cel care a condus studiul, virolog la Feevale University în statul Rio Grande do Sul. Noile tulpini ale coronavirusului sunt mai rezistente la vaccinurile apărute pe piață. Dar sunt și mult mai contagioase. Cum este cazul tulpinilor originare din Marea Britanie și Brazilia.


Studiu. Noua tulpină de coronavirus, cu 30% mai mortală

Încă 10 cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus au fost depistate în România