Evenimentul ZileiSocialVor ieși la iveală minciunile Chinei? Reprezentanții OMS, în punctul 0 al pandemiei

Vor ieși la iveală minciunile Chinei? Reprezentanții OMS, în punctul 0 al pandemiei

Vor ieși la iveală minciunile Chinei? Reprezentanții OMS, în punctul 0 al pandemiei
Reprezentanții OMS se vor întâlni cu oamenii de știință chinezi pentru a cerceta originile COVID-19 la Wuhan.

OMS cercetează originile COVID-19 la Wuhan. Vineri, echipa de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), însărcinată cu ancheta asupra originilor pandemiei de COVID-19, a început întâlniri cu oameni de ştiinţă chinezi. OMS a declarat că grupul intenţionează să viziteze laboratoare, pieţe şi spitale din Wuhan, oraşul de unde se presupune că a pornit actuala pandemie, relatează Reuters.

Vineri,  echipa a efectuat o vizită la un spital din Wuhan, care a fost printre primele care au tratat pacienţi cu coronavirus în primele zile ale pandemiei. Apoi, experţii OMS s-au dus la Spitalul de Medicină Integrată Chineză şi Occidentală din provincia Hubei.

Zhang Jixian, director al departamentului de îngrijire a pacienţilor în stare critică şi cu probleme respiratorii, a fost menţionat de presa de stat ca fiind primul medic care a informat despre noul coronavirus, după ce a tratat un cuplu în vârstă, la sfârşitul lui 2019, ale căror radiografii pulmonare arătau diferit faţă de o pneumonie obişnuită.

„O primă vizită pe teren extrem de importantă. Ne aflăm în spitalul care a tratat unele dintre primele cazuri cunoscute de COVID-19, ne întâlnim cu medici şi cu membri ai personalului care s-au ocupat de asta, avem discuţii deschise despre detaliile activităţii lor”, a scris Peter Daszak, membru al echipei OMS, pe contul său de Twitter.

Experţii OMS şi-au început investigaţiile pe teren joi, la finalul celor două săptămâni de carantină impusă după sosirea lor în China, fiind cazaţi într-un hotel pe malul lacului din Wuhan (centru), unde un prim caz de coronavirus a fost detectat la sfârşitul anului 2019.

„Prima întâlnire faţă în faţă cu colegii noştri. Corecţie: mască la mască având în vedere restricţiile medicale pentru a discuta programul vizitei noastre”, a scris într-un tweet vineri Marion Koopmans, virusolog la Centrul medical universitar Erasmus din Olanda.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: