Evenimentul ZileiActualitateTragedie la „Matei Balș”. Drama rudelor pacienților internați în spitalul COVID-19

Tragedie la „Matei Balș”. Drama rudelor pacienților internați în spitalul COVID-19

Tragedie la „Matei Balș”. Drama rudelor pacienților internați în spitalul COVID-19
Tragedie la „Matei Balș”. Drama rudelor pacienților internați în spital. După ce au aflat de puternicul incendiu declanșat vineri la Spitalul Matei Balș, soldat cu patru morți, mai mulți răniți și zeci de evacuați, familiile celor internați au intrat în panică.

Matei Balș. Drama rudelor pacienților. La fața locului s-au deplasat mai multe persoane care încearcă să afle ce se întâmplă cu rudele sau prietenii lor. Este un haos total, întrucât nu sunt informații exacte la ce spitale au fost duse persoanele evacuate din secția care a ars.

În prezent, la poarta spitalului se află mai multe persoane, unele plângând, așteptând cu înfrigurare vești de la membrii familiilor lor, care se află internați.

Toni Grecu a fost transferat la un alt spital

Printre cei internați în spital la momentul incendiului se afla și cunoscutul artist Toni Grecu. Din primele informații acesta ar fi fost evacuat, aflându-se în prezent la Spitalul Pantelimon.

El a fost internat pe 21 decembrie, la patru zile după ce a început să acuze simptome specifice COVID-19. Starea sa de sănătate era una bună în momentul transferului, potrivitunor surse medicale care au dezvăluit această informație pentru EvZ.

„Matei Balș”. Drama rudelor pacienților. Bolnavii au nevoie de oxigen

Adrian Streinu-Cercel, fostul manager al Institutului Matei Balș, actualmente senator, a afirmat că la momentul izbucnirii incendiului pacienții erau conectați la masca de oxigen, iar starea lor era medie spre severă. Dintre pacienții mutați, peste 98% aveau nevoie de oxigen.

El a mai spus că nu știe de la ce putea pleca incendiul precizând că ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie 2020. Aceasta deținând toate avizele necesare.

„Matei Balș”. Drama rudelor pacienților. Peste 100 de bolnavi au fost evacuați

Potrivit comandantului intervenției, colonelul Şchiopu de la ISU, incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă, la parter, pe o suprafață de 100-120 de metri pătrați, fiind afectate patru saloane. El a precizat că erau degajări mari de fum și exista riscul extinderii focului spre etajul 1, pe fațada clădirii.

La fața locului au intervenit 38 de echipaje de prim-ajutor, 6 echipaje de terapie intensivă, 5 autospeciale pentru victime multiple. Mai mulți medici și asistenți au fost chemați de acasă.

În incendiu au murit 4 pacienți, 3 dintre ei fiind carbonizați, iar alți peste 100 de pacienți au fost evacuați. Aceștia au fost transferați în alte pavilioane sau la alte spitale.


Accesează: