Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă 10 cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus au fost depistate în România
Încă 10 cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus au fost depistate în România

Încă 10 cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus au fost depistate în România

10 persoane au fost infectate și confirmate cu noua tulpină de coronavirus, conform datelor Ministerului Sănătății.

Noua tulpină de coronavirus se întinde în România. Au mai fost depistate încă 10 cazuri noi, după cum au anunțat, vineri după-amiază, oficialii din Ministerul Sănătății. Probele analizate provin din mai multe zone ale țării.

Primul caz, la Giurgiu

„Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe oraşe ale ţării în perioada 13 – 21 ianuarie 2021. Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife şi au fost raportate în această după-amiază Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. În prezent, au fost raportate 18 cazuri cu noua variantă de SARS-CoV-2”. Au spus reprezentanții Ministerului Sănătății.

Primul caz depistat în România a apărut la începutul acestui an. Era vorba despre o tânără din Giurgiu care spunea că nu călătorise în străinătate.

Noua tulpină de coronavirus a apărut în România la începutul anului

„Faptul că a fost identificat un pacient cu această tulpină înseamnă că probabil – mai ales că acest pacient nu a fost în Marea Britanie, n-a avut contact cu alte persoane din Marea Britanie de care să știe – înseamnă că tulpina deja se răspândește undeva și se răspândește în comunitate. Faptul că am depistat tulpina la o pacientă nu înseamnă că e o singură pacientă. Faptul că am depistat-o trebuie să ne deschidă ochii și să ne arate clar că trebuie să fim foarte vigilenți”. Declara Raed Arafat în urmă cu două săptămâni.

„Nu este un fapt neaşteptat ca virusul să evolueze şi este important să observăm rapid orice modificare pentru a înţelege riscul potenţial. Noua variantă este detectată într-o geografie largă, mai ales în cazul în care este detectat un număr mai mare de cazuri”. Afirma Susan Hopkins, consilier medical, odată cu aparția mutației coronavirusului, în Marea Brtianie, anul trecut.


ContrapunctEVZ. Ce se întâmplă cu noua tulpină de coronavirus

O nouă tulpină SARS-CoV-2 a ajuns în Europa. A doua după varianta britanică