Evenimentul Zilei > Monden > A organizat botezul fără să încalce restricţiile. Ce i-a trecut prin cap unui gălăţean
A organizat botezul fără să încalce restricţiile. Ce i-a trecut prin cap unui gălăţean

A organizat botezul fără să încalce restricţiile. Ce i-a trecut prin cap unui gălăţean

Un gălăţean a avut marele ghinion în acest weekend deoarece s-au închis  restaurantele, inclusiv cel ales pentru petrecerea de botez. Dar a găsit soluţia fără să încalce legea.
Soluția găsită de un gălățean, pentru a ţine până la urmă petrecerea de botez,  este ingenioasă. Acesta s-a gândit cum să facă pentru a scapa legal de restricțiile care tocmai s-au impus în Galaţi.
Este primul weekend în care, la Galaţi, restaurantele. Multe localuri aveau evenimente programate şi au fost nevoite fie să le amâne, fie să le anuleze, spre disperarea patronilor şi nemulţumirea clienţilor.
Numai că, restaurantele, cinematografele, teatrele și cazinourile din orașul Galați și din trei comune din județ s-au închis  din acest weekend din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Măsura a dat peste cap toate evenimentele programate pentru acest sfârşit de săptămână

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis să se suspende activitatea restaurantelor și cafenelelor din orașul Galați și din comunele Cuca, Șendreni și Vânători. Restaurantele și cafenelele aflate în pensiunile și hotelurile din localitățile menționate rămân deschise doar pentru clienți. De asemenea, unitățile pot prepara produse care nu se consumă la fața locului.

Soluţia? S-au mutat cu mic, cu mare la  50 de km de Galaţi şi tot au făcut botezul

Nu sunt extrem de fericită, azi aveam botezul fetiţei mele și a trebuit să reorganizez întregul eveniment, dar dincolo de toate astea siguranţa noastră primează, a declarat o gălăţeancă.

Sorin Drăgan, proprietar de restaurant: Am pierdut exact două evenimente de câte 50 de persoane. Au plecat în Tecuci să facă botezul. Acolo unde este voie. Au plecat la 50 de km de noi.

Ana Spânu, administrator de cinematograf: Chiar de la început ne-am dat seama că o să fim nevoiți și am fost nevoiți să renunțăm la o parte din personal și acum până pe 12 deocamdată, cei care au avut concedii și-au luat concedii, cei care nu, concediu fără plată.

În ultimele 48 de ore, în judeţul Galaţi trei persoane au fost răpuse de COVID-19, iar alte 220 au fost confirmate cu noul coronavirus, informează digi24.