Băuturile care „dublează” riscul de cancer colorectal. Trebuie evitate cu orice preț

Băuturile care „dublează” riscul de cancer colorectal. Trebuie evitate cu orice preț Sursa: Arhiva EVZ

Dr. Adina Alberts a dezvăluit care sunt băuturile ce „dublează” riscul de cancer colorectal. Mai mult, medicul a declarat că cei care le beau se pot confrunta și cu alte probleme grave de sănătate.

Dr. Adina Alberts a declarat că există anumite băuturi care „dublează” riscul de cancer colorectal. Ele pot duce și la obezitate sau diabet. Medicul a mai spus că orice băutură cu zahăr trebuie evitată.

„BĂUTURILE POPULARE „DUBLEAZĂ” RISCUL DE CANCER COLORECTAL

Incidența cancerului colorectal cu debut precoce ( vârsta <50 de ani la diagnosticare) a fost în creștere în multe țări cu venituri mari în ultimele două decenii. Boala devastatoare începe în intestinul gros și se dezvoltă în principal din excrescențe precanceroase, care se numesc polipi. În cazul în care cancerul intestinal este depistat suficient de devreme, acesta poate fi vindecat, dar un stil de viață sănătos poate face diferența în prevenirea acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un număr tot mai mare de studii a crescut gradul de conştientizare a asocierii între consumul de băuturi zaharoase, obezitate şi riscul de cancer colorectal. Băuturile dulci sunt peste tot. Și, deși studiile au arătat mereu legătura dintre astfel de băuturi și obezitate, acestea pot provoca și cancer.

Băuturile îndulcite, băuturile carbogazoase, băuturile cu aromă de fructe și băuturile pentru sport și energizante reprezintă, toate, o amenințare, consumul acestora contribuind la apariția cazurilor de diabet tip 2 și obezitate, dar și la creșterea numărului de persoane tinere, sub 55 de ani, cu cancer colorectal”, a spus medicul pe Facebook.

Un antioxidant extrem de puternic

Cu toate astea, Dr. Adina Alberts a mai declarat că există și un antioxidant extrem de puternic care are foarte multe beneficii pentru sănătate. Medicul a dezvăluit și în ce alimente găsim acest antioxidant.

„GLUTATIONUL, UN ALT ANTIOXIDANT EXTREM DE PUTERNIC

Glutadionul este o moleculă esențială, un antioxidant produs de organismul nostru, compus în mare parte din trei aminoacizi: glutamină, glicină și cisteină. Acest antioxidant este implicat în diferite funcții, fiind implicat in mentinerea la nivel optim a sistemului imunitar, dar și repararea țesuturilor. Glutationul este produs în aproape fiecare celulă din organism și poate fi găsit în două forme: redus și oxidat.

Echilibrul dintre aceste două forme este cel care determină dacă celulele noastre sunt protejate de stresul oxidativ. Studiile arată că o celulă sănătoasă ar trebui să aibă de peste 100 de ori mai mult glutation redus decât forma sa oxidată. Nivelurile de glutation scad odată cu vârsta și sunt reduse de o serie de factori, inclusiv o alimentație deficitară, toxinele din mediu și stresul zilnic.

Cele mai mari concentrații de glutation le găsim în următoarele alimente: carnea crudă, laptele nepasteurizat și alte produse lactate nepasteurizate, fructele și legumele verzi, proaspăt culese, cum ar fi avocado, broccoli, varza de Bruxelles, mazărea, fasolea verde și sparanghelul. Alte alimente în care glutadionul este prezent în cantități importante sunt: ouăle, nucile, leguminoasele, peștele, puiul și semințele de in.

Glutationul este disponibil ca supliment oral sub formă de capsule și soluții buvabile, dar poate fi administrat și intravenos, topic sau sub formă de inhalant”, a scris Adina Alberts pe Facebook.