Evenimentul Zilei > Actualitate > Bărbați arestați pentru proxenetism, în București. Racolau minore și chiar le conduceau la clienți
Bărbați arestați pentru proxenetism, în București. Racolau minore și chiar le conduceau la clienți

Bărbați arestați pentru proxenetism, în București. Racolau minore și chiar le conduceau la clienți

Doi bărbați din București au fost arestați pentru proxenetism după ce polițiștii au stabilit că racolau minore pe care le plasau unor clienți.

Doi bărbați din București au fost arestați pentru proxenetism și conducerea unui autovehicul fără permis. Cei doi indivizi, de 32, respectiv 36 de ani, sunt acuzați că au determinat mai multe minore să se prostitueze.

Informațiile au fost prezentate într-un comunicat de presă emis de Direcția Generală de Poliție a municipiului București.

Astfel, bărbatul de 32 de ani publica anunțuri pe un site de internet, oferindu-le pe tinere potențialilor clienți. Apoi, la cererea acestora le ducea pe fete la diferite locații. El încasa un comision din banii primiți de tinere în schimbul prestațiilor de natură sexuală.

Bărbați din București arestați pentru proxenetism

Pe lângă aceasta, polițiștii au mai stabilit că bărbatul șofa în condițiile în care avea suspendat dreptul de a conduce.

„Din datele şi probele administrate în cauză de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sector 3, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2020 – 08 februarie 2021, doi bărbați, de 32, respectiv 36 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe minore”, se arată în comunicatul de presă.

Cel de-al doilea individ, de 36 de ani, a fost acuzat că, în perioada februarie – mai 2020, ar fi determinat o minoră să se prostitueze. Acesta proceda după aceeași metodă, ca și primul bărbat. El căuta clienți pentru fată prin intermediul anunțurilor, iar apoi o ducea la clienți. În schimb, individual încasa o parte din banii primiți de aceasta.

Cei doi au fost arestați

Marţi, 09 februarie  poliţişti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară. Ancheta vizează un dosar privind infracţiuni de proxenetism şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și audiați. Ulterior ei au fost prezentați în fața magistraților cu propunere de arestare.

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cu cei doi bărbaţi în stare de arest preventive” se arată în comunicat.