Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosarul tragediei unei fetițe de 11. Abuzată de trei bărbați, o singură condamnare
Dosarul tragediei unei fetițe de 11. Abuzată de trei bărbați, o singură condamnare

Dosarul tragediei unei fetițe de 11. Abuzată de trei bărbați, o singură condamnare

Dosarul tragediei unei fetițe de 11 ani se încheie, momentan, doar cu condamnarea unuia dintre cei trei violatori care au abuzat-o.

Dosarul tragediei unei fetițe din Slănic Moldova se încheie cu o singură condamnare.

Procesul a început după ce s-a descoperit că o fetiță din Slănic Moldova a fost violată de trei bărbați. Acest „eveniment” s-a repetat constant, timp de patru ani.

Deși trei indivizi au luat parte la aceste acțiuni, justiția nu l-a acuza decât pe tatăl fetei.

Cel care ar fi trebuit s-o salveze, tatăl ei, a participat chiar el la momentele intime.

Întrebat de jurnaliștii de la Libertatea despre ceilalți doi, procurorul de caz Vicențiu Antohie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești a răspuns că, după un an de la plângerea fetei, „cercetările continuă”.

Dosarul tragediei unei fetițe: „Am acceptat pentru că îl iubeam”

În primăvara anului 2019, Ana îi dezvăluia tatălui ei că a fost abuzată de Cătălin F., vecinul lor. Aceasta i-a mai spus că acest lucru se întâmpla de  mai bine de trei ani.

Adrian I, tatăl fetei, nu a apelat la autorități, ci i-a spus fetiței să nu meargă la vecin.

Mai mult decât atât, nu a stat de vorbă nici cu vecinul care îi abuza fetița.

El era prieten bun cu Cătălin F. și se ajutau mereu. Împărțeau chiar și băutura, pentru ca în cele din urmă să o împartă și pe fetiță.

Petrecerile celor doi se întindeau până târziu în noapte, iar Adrian I. pleca la el acasă, lăsându-şi copila de 11 ani să doarmă în casa vecinului.

Într-o noapte, când Ana a rămas în casa lui Cătălin F., acesta i-a propus să întrețină relații sexuale. „Iar eu am acceptat, pentru că îl iubeam”, le-a declarat fata, anul trecut, anchetatorilor.

De ce „îl iubea” Ana pe vecinul său?

„Copilul care nu se simte iubit, protejat şi nu are relaţii de încredere cu membrii familiei se ataşează de cineva care manifestă interes sau o atitudine deosebită”, se arată într-un studiu realizat de Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii din Republica Moldova.

„După primul raport sexual din anul 2016, a mai întreţinut cu inculpatul F. Cătălin circa 20-30 de acte sexuale, consimţite, ultimul fiind în toamna anului 2019, arătând că i-a fost ruşine să spună adevărul familiei”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, conform declarațiilor făcute de fetiță.

În septembrie 2019, când avea 14 ani, apare un nou bărbat în peisaj. Acesta se apropie de Ana dăruindu-i un telefon și haine.

Pe 31 decembrie 2019, sub aburii alcoolului, tatăl ei face același lucru precum vecinul său. Ana s-a opus, dar n-a putut rezista.

În aceeași noapte, al treilea bărbat, Viorel A. a luat-o pe Ana la el acasă. Dimineață aceasta i-a mărturisit că a fost abuzată de tatăl ei. El a văzut în asta o oportunitate și a profitat de ea.

În februarie 2020, Adrian I. a fost trimis în judecată pentru viol, iar Cătălin P. şi Viorel A. – pentru act sexual cu un minor. După trei luni însă, judecătorul de cameră preliminară a restituit la parchet partea de dosar care se referea la ultimii doi inculpaţi, „în vederea completării urmăririi penale şi a remedierii neregularităţilor constatate”.