Alex Bodi, arestat preventiv în dosarul de trafic de persoane şi proxenetism

Alex Bodi, arestat preventiv în dosarul de trafic de persoane şi proxenetism

Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Dolj. Alături de controversatul afacerist au mai fost arestate alte 7 persoane.

Tribunalul Dolj a admis joi seara propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, urmărit penal într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Craiova și polițiști din Craiova au făcut, miercuri, 11 noiembrie, 2020, 23 de percheziții în județele Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane și proxenetism.

Metoda loverboy

La scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope (grupare specializată în traficul de persoane și proxenetism), suspectul în cauză, împreună cu alți trei deținuți, au folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția, în timp ce era într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011.

Le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor, prin promisiunea unui viitor mai bun prin metoda loverboy, fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație – factori determinanți pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituției)

Alex Bodi a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj.

Miercuri dimineaţa, procurorii DIICOT Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Braşov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu şi Vâlcea, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane şi proxenetism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fetele erau furate, bătute și obligate să se prostitueze

Conform unui comunicat al DIICOT, fetele care refuzau să se prostitueze, odată ce erau transportate în străinătate, treceau prin chinuri cumplite. Victimele erau sechestrate, bătute și abuzate pentru a fi „convinse” să nu se mai zbată și să-și facă treaba.

De cele mai multe ori, tinerele au fost ținute în imobile închiriate de către liderul grupării și transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituția. Acestea erau permanent controlate și supravegheate, pentru a nu fugi, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării și numărate de cîteva ori, pentru a fi siguri că fetele nu păstrează o parte din bani.

Autoritățile spun că tinerele au fost exploatate, în special, în cluburi de noapte sau locații închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza orașelor Berlin, Bonn, Stuttgart și Frankfurt (Germania), dar și pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveția, Austria).