Evenimentul Zilei > Actualitate > Rețea de proxenetism, capturată, la Constanța, prin cooperare polițienească internațională
Rețea de proxenetism, capturată, la Constanța, prin cooperare polițienească internațională

Rețea de proxenetism, capturată, la Constanța, prin cooperare polițienească internațională

Cinci persoane, patru bărbați și o femeie, membri ai unui clan de proxeneți, au fost arestate de magistrații Judecătoriei Constanța, după ce fuseseră reținute de polițiștii constănțeni care, pentru capturarea suspecților, au colaborat cu autoritățile din Franța, cu sprijinul Eurojust.

Cei cinci constănțeni, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, și o femeie, de 52 de ani,  au fost depistați în urma a patru percheziții efectuate, luni. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu, „la data de 12 octombrie 2020, polițiști Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu sprijinul I.J.J. Constanța, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Lumina, într-un dosar penal de proxenetism”.

Din primele cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2015 și până în prezent, cei cinci suspecți, patru dintre ei fiind rude, au racolat, din Constanța și din județul Tulcea, cel puțin 10 tinere pe care le-au păcălit sub pretextul că le pot găsi de muncă în țări din vestul Europei. Odată ajunse în Occident, fetele erau obligate să se prostitueze. Banii obținuți de românce erau recuperați de complicii proxeneților și trimiși în țară celor care conduceau rețeaua.

Autoritățile franceze au depistat, recent, mai multe tinere, la Paris, care s-au plâns că sunt victime ale unor proxeneți din România. În scurt timp, la Paris, au fost prinși doi complici ai familiei care, în țară, se ocupa cu racolarea tinerelor. Polițiștii din Franța, au cerut, prin intermediul Eurojust, la polițiștii din Constanța. În urma colaborării, capii rețelei au fost capturați la Lumina , unde locuiau.

În urma descinderilor de luni, la percheziții, polițiștii constănțeni și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie au găsit și au ridicat, pentru a fi indisponibilizatemai multe bunuri, printre care două autoturisme de lux, un pistol air-soft, mai multe telefoane mobile, dispozitive electronice, precum și alte înscrisuri de interes pentru cauză.

În urma probelor administrate, cele cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind introduse în Arestul IPJ Constanța. Suspecții au fost prezentați, marți după amiază, magistraților Judecătoriei Constanța, care au admis arestarea lor preventivă pe 30 de zile.

(sursa Foto-Arhivă)

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: