Guvernul nu va susține financiar întârzierile care să ducă la incapacitatea de plată la Primăria Municipiului București. Premierul Florin Cîțu a declarat că autorităţile locale să găsească cât mai repede o soluţie pentru adoptarea bugetului.

Premierul a precizat că a avut discuţii cu primarul general Nicuşor Dan despre bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2021. El a subliniat că este foarte important ca bugetul Municipalității să fie adoptat cât mai repede.

„Am avut discuţii şi cu primarul general. Am lucrat şi anul trecut pentru a rezolva câteva dintre problemele de la buget. Am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti. Mesajul meu e clar: nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă apoi la incapacităţi de plată şi apoi să plătim mai mult. Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti. De aceea, sunt sigur că vor găsi o soluţie cât mai rapid la Bucureşti. Se va vota bugetul şi vom merge mai departe”, a precizat premierul Florin Cîţu.

Întrebat dacă veniturile de 7 miliarde de lei estimate de primarul general sunt realiste, Florin Cîțu a precizat că explicațiile pe acest subiect trebuie să vină de la cei care au construit bugetul.

„Până acum execuţia bugetară arată că avem venituri mai mari decât am prognozat”, a mai afirmat Cîţu.

USR-PLUS acuză minciuna de la elaborarea bugetului

USR PLUS a anunțat, marţi, că motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Potrivit unui comunicat de presă, de vină este „practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive”.

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins, miercuri, în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri.

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că este complet nemulţumit de faptul că riscă să întârzie începerea investiţiilor şi plata datoriilor.

El a adăugat că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din PNL, PMP şi USR PLUS, iar în condiţiile în care USR PLUS a decis să nu mai susţină bugetul, aşteaptă ca Alianţa să vină cu propria variantă.