Evenimentul ZileiPoliticaFlorin Cîţu îl somează pe Dan Barna să spună tot ce ştie! Subiect delicat, miză uriaşă. Update

Florin Cîţu îl somează pe Dan Barna să spună tot ce ştie! Subiect delicat, miză uriaşă. Update

Florin Cîţu îl somează pe Dan Barna să spună tot ce ştie! Subiect delicat, miză uriaşă. Update
Într-o conferinţă de presă organizată vineri la Cluj, prim-ministrul Florin Cîţu i-a solicitat vicepremierului Dan Barna să prezinte în şedinţa de guvern dacă ştia despre existenţa unor diferenţe între datele raportate şi cele reale privind persoanele infectate cu Covid-19 care au murit şi ce măsuri a dispus.

Update: La această reacţie s-a ajuns după dezvăluirile lansate vineri de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre numerele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din spitalele COVID-19. „Aici lucrurile sunt foarte importante şi trebuie clarificate dacă este aşa. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus şi îi cer public prezinte în şedinţa de guvern aşa ceva”, a declarat Florin Cîţu.

Ştirea iniţială: Prim-ministrul a mai dezvăluit că România va primit curând 300.000 de doze de vaccin de la Pfizer. Astfel, acesta speră ca odată ce campania de vaccinare se extinde să poată fi reluate concertele şi evenimentele. De asemenea, liderul Guvernului României a anunţat o creştere economică peste aşteptări în acest context pandemic.

„Am avut grijă să avem doze de vaccin. Putem atinge doza de 5 milioane de vaccinaţi la finalul lunii mai. Trebuie doar să vrem să ne vaccinăm. Mâine trimitem încă un transport în Republica Moldova. Mâine trimitem 130.000 de doze. Asta înseamnă că vom trimite cele 200.000 de doze pe care le-am promis.

Azi am avut o întâlnire cu domnul primar Emil Boc şi cu organizatorii de evenimente. Avem susţinerea lor pentru campania de vaccinare. Putem reveni şi la concerte, la evenimente doar cu o campanie de vaccinare de succes. Concluzia generală a fost că toţi vom participa public la campania de vaccinare.

N-am mai vorbit de mult timp despre situaţia economică, dar avem câteva veşti bune: măsurile au dus la estimări de creştere economică pentru finalul anului decât estimasem iniţial. Ne aşteptăm anul acesta la un deficit bugetar mai mic de 7%. Va fi foarte apreciat de investitorii instituţionali şi de instituţiile internaţionale.

Florin Cîțu
Prim-ministrul Florin Cîţu

Florin Cîţu are două veşti dătătoare de speranţă

Asta va creşte încrederea în acest guvern. Azi am primit o situaţie a paturilor la ATI din Bucureşti. La Matei Balş se vor operaţionaliza încă 20 de paturi ATI. La Bagdasar Arseni, în următoarele două săptămâni poate fi disponibil un centru de primiri urgenţe.

La Grigore Alexandrescu pot fi alocate încă 12 paturi, 10 în primă fază, pentru copii. Acolo nu vor fi duşi adulţi.

(n.r. – despre atacul lui Vlad Voiculescu): Nu comentez declaraţiile. Vă daţi seama, cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi. Avem o pandemie, avem ţara de guvernat, dar aş vrea să-i asigur pe români că guvernarea e solidă, coaliţia guvernează.

Ieri s-a aprobat un memorandum prin care se aduc mai multe doze de vaccin Pfizer în România (n.r. – 300.000). Pe lângă faptul că spun eu acest lucru, asta se vede în cifre. Încrederea în acest guvern se vede la investitorii străini, Ne împrumutăm la dobânzi mult mai mici decât o fac alţii. Încrederea în guvernul Cîţu există şi este foarte mare”, a declarat Florin Cîţu în cadrul declaraţiilor de presă lansate vineri la Cluj.


Accesează: