Evenimentul Zilei > Actualitate > Vrei vaccin Pfizer? Azi ajung multe în România. Acum poți să te programezi!
Vrei vaccin Pfizer? Azi ajung multe în România. Acum poți să te programezi!

Vrei vaccin Pfizer? Azi ajung multe în România. Acum poți să te programezi!

Un nou lot de vaccinuri anti-COVID-19, produse de compania Pfizer-BioNTech, va ajunge în cursul zilei de luni, 12 aprilie pe mai multe aeroporturi din România.

O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer – BioNTech va ajunge în cursul zilei de luni în România. Anunțul a fost făcut de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Este vorba despre un lot de 511.290 de doze de vaccin anti COVID-19 care va ajunge la destinație pe cale aeriană, pe mai multe aeroporturi din țară. Conform solicitării autorităților române, firma producătoare va distribui vaccinurile pe aeroporturile din Cluj Napoca și Timișoara.

Potrivit sursei citate mai sus, transportul către centrele de stocare va fi asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Dozele vor fi livrate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Cele peste 500.000 de vaccinuri sunt destinate Centrului Naţional de Stocare Bucureşti – 187.200 doze; Centrul Regional Braşov – 64.350 doze; Centrului Regional din Cluj – 62.010 doze; Centrului Regional din Constanţa – 50.310 doze; Centrului Regional din Craiova – 36.270 doze; Iaşi – 52.650 doze; Timişoara – 58.500 doze.

Până în prezent, România a recepţionat 3.374.729 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.965.888 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Campania de vaccinare se accelerează

În acest context, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a declarat că ritmul imunizărilor va crește în următoarele zile, până la 80.000 de persoane zilnic.

El a precizat că timpul de așteptare pentru persoanele programate la vacinare se va reduce. În acest sens vor fi deschise încă 170 de cabinete de vaccinare. Cele mai multe dintre acestea, 144, vor folosi serul de la Pfizer, iar alte aproximativ 30 vaccinul AstraZeneca.

„M-am uitat pe programările de săptămâna următoare. Începând (…) de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de faţă aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate şi au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță într-o intervenție televizată.

Citește și: 

Campania de vaccinare își mărește ritmul. Ce se întâmplă în centrele AstraZeneca

Statisticile campaniei de vaccinare. Câți români s-au imunizat în ultimele 24 de ore