Viceministrul de finanțe, Kim Young-Beom, a promis să aplice măsuri pentru a ușura volabilitatea pieței, întrucât KRW a pierdut 3% față e dolar joi și a ajuns la un minim istoric.

Majoritatea monedelor din piața emergentă din Asia au derapat, de asemenea.

Într-o întâlnire de urgență, Kim a spus că creșterea costurilor pentru obținerea de dolari americani și ieșirile de capital de pe piețele bursiere ale economiilor emergente ar putea însemna că lumea se poate îndrepta către o criză globală de credite.

„Nu este doar o problemă pentru noi, dar investițiile străine curg din țară pe piețele emergente și adaugă presiuni asupra acțiunilor și piețelor valutare”, a declarat Kim, potrivit Reuters.

Coreea de Sud va sprijini nevoile de finanțare în dolari ale companiilor locale și a promis să injecteze fonduri pe piața obligațiunilor locale, dacă va fi nevoie, a adăugat el.

Declarațiile vin după ce, miercuri, guvernul a relaxat una dintre regulile sale cheie de flux de capital pentru a injecta mai mulți dolari în sistemul bancar pentru a asigura că întreprinderile au suficiente resurse pentru a trce printr-o criză de finanțare.