Evenimentul Zilei > Actualitate > Autoritățile anunță lansarea etapei a III-a de vaccinare. Sunt vizate anumite județe
Autoritățile anunță lansarea etapei a III-a de vaccinare. Sunt vizate anumite județe

Autoritățile anunță lansarea etapei a III-a de vaccinare. Sunt vizate anumite județe

În mai multe județe aflate în scenariul roșu, cu rată de incidență de peste 4,5, va fi permisă programarea la vaccinare și pentru persoanele din etapa a III-a.

Autoritățile anunță lansarea etapei a III-a de vaccinare în anumite județe

În mai multe județe aflate în scenariul roșu, cu rată de incidență de peste 4,5, va fi permisă programarea la vaccinare și pentru persoanele din etapa a III-a. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti COVID-19.

Coordonatorul CNCAV a enumerat județele Alba, cu municipiul Alba Iulia, Timiș, cu municipiul Timișoara, Brașov, cu municipiul Brașov, Maramureș cu municipiul Baia Mare, Cluj, cu municipiul Cluj Napoca, Giurgiu, cu municipiul Giurgiu etc.

Autoritățile anunță lansarea etapei a III-a de vaccinare

În aceste localități va fi posibilă programarea persoanelor din etapa a treia, conform reglementărilor în vigoare, a precizat Valeriu Gheorghiță.

„Şi vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv judeţe. Vorbim de de judeţul Alba cu municipiul Alba Iulia, vorbim în judeţul Timiş cu municipiul Timişoara. Judeţul Braşov cu municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, vorbim de judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu municipiul Zalău. Judeţul Hunedoara – municipiul Petroşani, judeţul Cluj – municipiul Cluj Napoca şi de judeţul Giurgiu – municipiul Giurgiu. În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare. Aceasta se va face conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine”, a declarat Gheorghiţă.

El a mai precizat că în acete localități vor fi deschise mai multe centre de vaccinare. Această decizie va fi adoptată în funcție de resursa umană și spațiile disponibile. În aceste centre vor fi distribuite doze de vaccin dintre cele produse de AstraZeneca.

„Numărul de centre este variabil în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu. Și de resursa umana pe care fiecare municipiu o are disponibilă”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Vor fi deschise centre noi de vaccinare

Valeriu Gheorghiță a anunțat, într-o conferință de presă, că se vor deschide alte 74 de noi centre de vaccinare. Acestea vor deveni funcționale din data de 15 martie.

„Vor fi deschise încă 74 de noi centre de vaccinare, la nivel național, cu posibilitate de programare de mâine, 10 martie. Demararea activităților de vaccinare propriu-zisă va fi din 15 martie. Aceste 74 de noi cabinete vor fi destinate, de asemenea, persoanelor vulnerabile. Persoanele peste 65 de ani, persoanelor cunoscute cu boli cronice, persoanelor cu dizabilități. Zilnic, în aceste cabinete, se vor vaccina aproximativ 4.440 de persoane. Practic, în total, pe perioada de 28 de zile, pentru prima doză putem asigura 120 de mii de persoane noi care se vor putea vaccina”, a spus Valeriu Gheorghiță.