Evenimentul Zilei > Social > Valeriu Gheorghiţă, anunţul serii. Ce decizie urmează să se comunice luni
Valeriu Gheorghiţă, anunţul serii. Ce decizie urmează să se comunice luni

Valeriu Gheorghiţă, anunţul serii. Ce decizie urmează să se comunice luni

Valeriu Gheorghiţă, anunţul serii: „Vârsta limită pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi amânată”. Începând de luni limita de vârstă ar putea să nu mai fie o condiţie.
Valeriu Gheorghiţă, anunţul serii: „Vârsta limită pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi amânată”.
Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că luni ar putea fi eliminată limita de vârstă de la vaccinul AstraZeneca. România ar putea decide mâine ca pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, limita de vârstă să nu mai fie o condiţie.

Valeriu Gheorghiţă, anunţul serii: „Vârsta limită pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi amânată”

Doctorul a mai spus că în cazul acesta, pentru cei peste 55 de ani care îşi doresc să se vaccineze mai repede, există o soluţie.

„Chiar de mâine s-ar putea ridica această restricție și s-ar putea face programări”, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiță.

Trebuie spus că vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani.

„Această decizie se va lua în baza datelor științifice. Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă. Pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin. Ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante.

Este vorba de recomandarea OMS, date din studiile științifice care sunt în derulare și în curs de publicare. Şi, de asemenea, avem experiența din Marea Britanie pe câteva milioane de pacienți care au arătat eficiența vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani” , a explicat Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Valeriu Gheorghiţă, despre centrele mobile de vaccinare

Medicul a mai spus că centrele mobile de vaccinare în mediul rural vor funcționa din luna aprilie. Autoritățile au în plan înființarea unor centre mobile în cabinetele medicilor de familie.

Cel mai probabil vaccinul companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson va primi zilele următoare autorizare. Calendarul de livrare ar trebui aplicat din aprilie, a mai subliniat medicul militar.
 „Pentru anumite campanii este mult mai ușor de gestionat. La un moment dat și în România se va întâmpla același lucru, să mergem noi să întâmpinăm fiecare persoană. Chiar mă gândeam zilele trecute, la piață, ce bine ar fi să fie un centru mobil la intrarea în piață”.

Legat de înființarea centrelor mobile în Piețe, medicul a spus: „vor fi disponibile astfel de abordări. Strategia noastră nu este fixă, urmează să mergem cu centre mobile în mediul rural”, a concluzionat expertul în această seară.