Evenimentul Zilei > International > Atac terorist cu mașină capcană în Afganistan. 30 de persoane au murit și 60 au fost rănite
Atac terorist cu mașină capcană în Afganistan. 30 de persoane au murit și 60 au fost rănite

Atac terorist cu mașină capcană în Afganistan. 30 de persoane au murit și 60 au fost rănite

Un atentat cu mașină capcană a avut loc vineri seară în estul Afganistanului. Acțiunea teroristă s-a soldat cu peste 30 de victime umane și cel puțin 60 de răniți.

Cel puțin 30 de oameni au fost uciși, vineri seară, în urma unui atentat cu mașină capcană care a avut loc în estul Afganistanului. Atentatul a avut loc în apropiere de Kabul. Potrivit bilanțului provizoriu, cel puțin 60 de oameni au fost răniți.

Atentatul a avut loc cu o zi înaintea retragerii oficiale a trupelor NATO din Afganistan

Bilanțul victimelor ar putea, însă, să fie cu mult mai mare în urma actualizărilor. Atacul are loc exact cu o zi înaintea începerii oficiale a retragerii trupelor aliate NATO.

Explozia mașinii capcană s-a produs la ora locală 19.00, în Pul-a Alam, capitala provinciei Logar, în apropierea unui spital. Informațiile sunt susținute de guvernatorului provinciei, Hasibullah Stanekzai.

Explozia ar fi vizat o pensiune din oraș în care locuiau zeci de oameni – inclusiv studenți. Dintre aceștia, 40 de răniți au fost transportați la spital, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, potrivit DailyMail.co.uk.

De asemenea, forțele de intervenție caută posibili supraviețuitori pe sub dărâmături. Atacul terorist nu a fost încă revendicat.

Procesului de retragere a forţelor aliate începe din 1 mai

„Urmare discuţiilor aliate, miniştrii afacerilor externe şi ai apărării aliaţi au adoptat o Declaraţie comună a Consiliului Nord-Atlantic prin care au decis demararea procesului de retragere a forţelor aliate din Afganistan începând cu 1 mai 2021.”, a anunțat, miercuri, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

România va acţiona în acord cu deciziile aliate referitoare la calendarul retragerii din Afganistan, afirmă ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, după participarea, miercuri, la reuniunea extraordinară comună a miniştrilor de externe şi miniştrilor apărării din statele membre NATO, organizată în format videoconferinţă.

Reuniunea a avut loc în contextul finalizării analizei administraţiei SUA cu privire la Afganistan şi a deciziei de retragere a forţelor americane până la 11 septembrie 2021.

„Am participat astazi la reuniunea extraordinară comună a miniștrilor de externe și miniștrilor apărării din statele membre NATO, organizată în format videoconferință.

Reuniunea a avut loc în contextul finalizării analizei administrației SUA cu privire la Afganistan și a deciziei de retragere a forţelor americane până la 11 septembrie 2021.

Am apreciat maniera de raportare a SUA la ansamblul problematicii situației din Afganistan, atât din perspectiva dialogului și coordonării cu Aliații, cât și în ceea ce privește impulsionarea negocierilor și procesului de pace intra-afgan.” a mai scris Nicolae Ciucă.