Evenimentul ZileiInternationalAsanarea „mlaștinii politice” de la Washington: Ted Cruz vrea amendarea Constituției SUA

Asanarea „mlaștinii politice” de la Washington: Ted Cruz vrea amendarea Constituției SUA

Asanarea „mlaștinii politice” de la Washington: Ted Cruz vrea amendarea Constituției SUA
Ted Cruz, un senator Republican, susține că trebuie introdus un amendament care ar face „curățenie” la Capitoliu, scrie Westernjournal.

Ted Cruz vrea amendarea Constituției SUA. Un senator Republican, susține că trebuie introdus un amendament pentru a face „curățenie” la Capitoliu.

Ted Cruz, senator Republican din Texas, a reintrodus luni un amendament constituțional care ar limita mandatele aleșilor în Congresul SUA. Potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul său. Este a treia oară când Cruz introduce amendamentul în Senat după încercările din 2017 și 2019.

Dacă amendamentul ar fi adoptat, senatorii ar avea dreptul la două mandate de de șase ani, în vreme ce membri Camerei Reprezentanților ar fi limitați la trei mandate de doi ani.

„În fiecare an, Congresul cheltuie miliarde de dolari pe cadouri pentru persoanele care „au prins rădăcini puternice” la Washington. Banii contribuabililor sunt cheltuiți într-un mod nesăbuit. Iar membrii Congresului sunt aleși din nou, în timp ce sistemul nu funcționează pentru poporul american. Nu este de mirare că  foarte mulți americani, indiferent că votează pentru Republicani sau Democrați, doresc ca în Congres să existe o limitare a mandatelor”, a spus senatorul Ted Cruz.

Ted Cruz vrea amendarea Constituției SUA pentru limitarea „carierismului” politic

„Creșterea ”carierismului” politic în Congresul de astăzi este o abatere completă de la scopul cu care a fost creat acest sistem politic și instituțiile statului. Am luptat mult timp pentru această soluție, pentru „curățarea” Capitoliului și voi continua să lupt pentru a trage la răspundere politicienii ”de carieră”. Așa cum am făcut în trecut, îi îndemn pe colegii mei să prezinte statului acest amendament constituțional pentru ratificare rapidă”, a spus Cruz.

„Favoritismele pentru elita politică au continuat de mult prea mult timp. La Washington, unde corupția abundă, politicienii care au prins ”rădăcini” solide trăiesc bine-mersi, reducând acordurile și încălcând promisiunile, în timp ce cei care nu se supun sunt evitați. Limitele de mandat ale Congresului sunt esențiale pentru a opri abuzul în curs de desfășurare din partea persoanelor din interiorul Capitoliului”, a spus el, scrie westernjournal.com.


Accesează: