Evenimentul Zilei > Politica > Gorghiu dă din casă: PNL așteaptă să vadă mandatele. Care este planul de taină al liberalilor
Gorghiu dă din casă: PNL așteaptă să vadă mandatele. Care este planul de taină al liberalilor

Gorghiu dă din casă: PNL așteaptă să vadă mandatele. Care este planul de taină al liberalilor

Alina Gorghiu a dezvăluit că PNL pregătește următoarea mutare pe eșichierul politic, în condițiile în care ar fi pierdut locul 1 în favoarea PSD. Mesajul ei către USR a sunat mai mult a avertisment.

Unul dintre liderii liberali, Alina Gorghiu, a declarat duminică seara, la Digi24, că PNL așteaptă să vadă exact câte mandate va avea în viitorul parlament și se gândește la o soluție pentru a forma majoritatea parlamentară în jurul unui premier care „speră” să fie liberal. Senatoarea a exclus orice discuție cu PSD și, în perspectiva unei majorități „proeuropene, sănătoase și înțelepte”, le-a transmis un mesaj posibililor parteneri din USR-PLUS: la negocieri se vine cu bună-credință și echilibru, nu cu prejudecăți și condiționări.

„Excludem categoric orice discuție cu PSD”

 „În acest moment, mai important decât cine va fi pe prima poziție sau a doua va fi posibilitatea de a genera o majoritatea parlamentară în viitorul apropiat, care să poată duce la un guvern stabil, în parteneriat cu Parlamentul și președintele. Va trebui să ne gândim la o soluție, noi cei din PNL. Cheia este la oameni politici care au trecut prin mai multe campanii”, a spus Alina Gorghiu, întrebată dacă cheia este la UDMR.

„Trebuie să așteptăm să vedem câte mandate va avea fiecare partid, pentru că în acest moment, cifrele și numărul de mandate sunt lucruri diferite. La PNL se va aștepta numărul final, vom vedea câte mandate sunt distribuite PNL și celorlalte partide”, a explicat senatoarea.

„Excludem categoric orice discuție cu PSD pentru viitoarea majoritate parlamentară, ca să înțeleagă lumea foarte bine că singura luptă puternică în această campanie a fost între PNL și PSD. Din păcate, prezența la vot nu a fost cea dorită. O prezență mai ridicată ar fi fost în avantajul PNL”, a adăugat Alina Gorghiu.

„USR ne-a atacat de multe ori”

„Va trebui să punem punct scandalului politic și să găsim resurse, mai ales cei care au simțit nevoia să capitalizeze electoral atacându-ne”, a mai spus Gorghiu, întrebată despre faptul că PNL a fost atacat de USR-PLUS în campanie, deși sunt priviți ca cei mai probabili parteneri de alianță. „Ne-au atacat de multe ori (…)

Nu va fi ușor, iar asta le spun și colegior din USR: dacă vor ca o negociere să iasă cum trebuie, să putem genera o majoritate sănătoasă, cu un guvern care să gestioneze lucrurile cum trebuie, atunci nu venim cu condiționări, cu prejudecăți, ci cu bună-credință și echlibru, încercând să găsim soluții”, a punctat reprezentanta Partidului Național Liberal.

Potrivit rezultatelor provizorii, PNL ar fi obținut în jur de 25 la sută din voturi, iar USR-PLUS circa 15 la sută din voturi la alegerile parlamentare. Numărul final de mandate va fi stabilit după redistribuirea voturilor acordate partidelor care nu au trecut pragul electoral de 5 la sută.

Sursa: Digi 24