Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban: PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri
Ludovic Orban: PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri

Ludovic Orban: PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri

Premierul și președintele PNL Ludovic Orban a avut o primă reacție după rezultatul dezamăgitor înregistrat de partidul său la alegerile parlamentare.

Declarațiile lui Ludovic Orban după prezentarea rezultatelor exit-poll:

Ce vedem la televizor sunt rezultatele unui exit-poll sau unui sondaj de opinie. Decizia au luat-o românii prin prezenţa la vot şi rezultatul îl vom cunoaşte după procesul de numărare a voturilor.

Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile din intervalul 19,30 – 21,00, din diaspora, luând în considerare marja de eroare, PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri, atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor

Le mulțumesc celor care au ieșit la vot în ciuda pandemiei.

Opțiunile celor care au venit la vot s-au exprimat, ele vor fi înregistrate.

Sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a forma o coaliție guvernamentală alături de forțele democratice euroatlantiste, care respectă cetățeanul și care vor dezvoltarea României pentru a putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt, pentru a da României ceea ce are nevoie România: un guvern responsabil, un guvern care să poate să fructifice toate resursele puse la dispoziția României în următorii patru ani de zile și toate oportunitățile de care beneficiază România în următorii patru ani de zile.

Închei prin a transmite un mesaj și către cei care, din diferite motive, au ales să nu-şi exprime opțiunea de vot. Puterea într-o societate aparține cetățenilor. A nu exercita această putere înseamnă a o lăsa în mâna altora. Cu cât numărul celor care își exercită această putere de a delega unor reprezentanți destinul României pe o perioadă de patru ani de zile, cu atât democrația este mai puternică și este mai reprezentativă.

Chiar dacă la aceste alegeri ați ales să nu veniți la vot, vă cer ca în viitor să considerați aceste alegeri extrem de importante pentru destinul României. O dată la patru ani fiecare român are puterea de a decide direcția în care se îndreaptă România și, mai ales, cui încredințează puterea.

În ce ne privește, vom încerca să îi reprezentăm pe toți românii: atât pe cei care au votat, cât și pe cei care nu au votat. În toate negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare care să ducă la învestirea unui nou guvern vom încerca să reprezentăm o paletă cât mai largă de interese din societatea românească și vom pune la dispoziția societății românești soluții pentru problemele tuturor românilor. Vă mulțumesc!