Evenimentul Zilei > Social > Arafat îi trage de urechi pe cei care apelează 112: ”Să suni la 112 pentru că nu a răspuns DSP…”
Arafat îi trage de urechi pe cei care apelează 112: ”Să suni la 112 pentru că nu a răspuns DSP…”

Arafat îi trage de urechi pe cei care apelează 112: ”Să suni la 112 pentru că nu a răspuns DSP…”

Raed Arafat este supărat pe cei care sună la 112 pentru concedii medicale sau pentru întrebări simple cum ar fi: de ce nu răspund cei de la DSP.
Raed Arafat face un apel către toţi românii să nu mai sune la 122 pentru întrebări banale. Șeful DSU Raed Arafat a făcut apel ca la 112 să se sune doar pentru cazurile urgente și a exemplificat cu situația celor care apelează serviciul de urgență pentru că nu le răspunde DSP sau medicul de familie. Și ei trebuie ajutați, dar nu prin 112, serviciu care ar trebui să rămână disponibil pentru urgențe, a adăugat Arafat.

112 este doar pentru urgente!

”Fac apel la oameni. Nu se sună la 112 pentru concedii, pentru întrebări simple, pentru oameni asimptomatici sau foarte ușor simptomatici, care nu au probleme, dar care nu au reușit să intre în legătura cu DSP. Rugamintea este ca 112 să rămână doar pentru urgențe. Dacă nu poți respira, dacă te simți rău sună la 112”, a declarat  Raed Arafat.

”Să suni la 112 pentru că nu a răspuns DSP sau medicul de familie, pentru concediu medical, nu este locul potrivit. Este normal să fie ajutată persoana respectivă, dar nu prin 112”, a mai spus Raed Arafat.

Cinci la sută din populația României a avut deja coronavirus, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Acesta a explicat că cei mai mulți nici măcar nu au știut că au avut COVID pentru că au prezentat simptome foarte ușoare.

Alexandru Rafila: În realitate, în România, se îmbolnăvesc 40.000 de persoane într-o zi! Numărul de îmbolnăviri este de 10 ori mai mare!

Situația numărului de infectări în România este de 10 ori mai mare în România, spune și Alexandru Rafila.

Potrivit studiilor sero-epidemiologice de prevalență, raportul de infectare între numărul diagnosticat de cazuri și numărul real de persoane care au trecut prin infecția cu COVID-19 este, de fapt, de 1 la 10. Asta înseamnă, de fapt, că în ultimele 24 de ore, în România, ar fi vorba despre 40,000 de persoane infectate, este explicația dată de reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: